Ugrás a tartalomra

Száraz lábbal a barlangfürdőben

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 18. csütörtök 16:35
Idén, rendhagyó módon másodszor is lehetőség nyílt száraz lábbal túrázni a Barlangfürdőben. A korona vírus miatti korlátozások miatt most olyan felújítási munkákat is elvégezhettek, amelyekre télen nem volt lehetőség. A szárazlábas túrák iránt ezúttal is óriási az érdeklődés. A különleges esemény a pénteki nappal zárul.
(Mocsári László képgalériája)

Egyedülálló mészkövek, és természeti jelenségek, amelyeket egyszerű fürdőzőként nem biztos, hogy észreveszünk. Ilyen különlegességekre is felhívták a figyelmet a Barlangfürdő munkatársai. Az érdeklődőknek szerdától péntekig van lehetőségük végigsétálni a barlangtúrán. A részvételhez előzetesen kellett regisztrálni. A nagy érdeklődésre való tekintettel, most is több turnust indítottak. „Nagyon érdekes volt, mint fürdőlátogató többször voltam már itt - mondta Fodor Csaba. - Családdal, barátokkal is, de ugye akkor ennek a túrának, amit most bejártunk csupán a 30 százalékát láthattuk, mint vendég. Ezért érdekes volt látni, hogy mi van a gépezet mögött, hogyan működik, illetve hogy milyen feltárásra váró területek vannak még."
A látogatók védőmaszkban, 30 fős turnusokban helyszínenként 10 fős csoportokban járhatták be a területet szakavatott idegenvezető kíséretében. A fürdőzők elől elzárt területekre is elkalauzolták a csoportokat. Így például a kazánház és a lezárt barlangjáratok is megnyíltak a túrázók előtt, akiknek védőfelszerelést is biztosítottak.

Az idei évben rendhagyó módon másodszorra szervezték meg az eseményt. „Valóban az idén másodszorra rendezzük meg a száraz lábas túráinkat - erősítette meg Koreny György, a Miskolc Fürdők Kft. igazgatója. - Ennek az apropója az, hogy újra készülünk a megnyitásra a Barlangfürdőben is. Az első túránkat mindig az év elején tartjuk meg a karbantartási munkálatok ideje alatt. Sajnos a Covid vírus hozta ezt a lehetőséget, hogy az idén újra megtudjuk szervezni ezeket a túrákat.”
A Barlangfürdő a fürdőzők előtt most még zárva tart, de az előkészületi munkák elvégzése után, hamarosan teljes szolgáltatással megnyitja kapuit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!