Ugrás a tartalomra

Száz év távlatában: egy megemlékezés emlékezete

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. május 09. hétfő 15:24
Érdekes módon – és némi segítség révén – futottak össze újra város történetének és egy miskolci család múltjának szálai.

Molnár Györgyné számos emléket gyűjtött élete során; az idős hölgy sok megőrzésre érdemes történet tudója. Nemrégiben úgy döntött, nagyapja előtt tisztelegve megkeresi azt a bejegyzést, amiben a város hivatalosan is megemlékezett az egykor köztisztviselői hivatalt betöltő férfiról. Ám hiába kereste annak nyomát a levéltárban, nem bukkant rá - annyit tudott, "Miskolc könyvében" tesznek róla említést. Végül az önkormányzathoz fordult segítségért - amit meg is kapott: hétfő délelőtt Veres Pál polgármester a Városházán fogadta Gabi nénit, és meglepetéssel is szolgált a számára.

Fotók: Juhász Ákos

- Egy 1927-es közgyűlési jegyzőkönyv említi Némethy Lajos nevét, akiről Hodobay Sándor, Miskolc egykori polgármestere emlékezett meg, a város egyik legszorgalmasabb tisztviselőjeként hivatkozva rá – foglalta össze a fellelt írás tartalmát Veres Pál, aki az okirat hitelesített másolatát adta át Molnár Györgynének családi relikviaként.

Az idős hölgynek egyébként a dédapja is a Városházán dolgozott egykor, férje, Molnár György pedig 1949-től 95-ig volt vasedény kereskedő Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló