Ugrás a tartalomra

Százezreket érintenek az áradások az indiai Asszam államban

MTI
Utoljára módosítva
2019. július 14. vasárnap 15:15
Legalább 870 ezer embert érintenek az áradások az északkelet-indiai Asszam államban, a szélsőséges időjárás miatt ezrek otthonai váltak lakhatatlanná, és eddig legalább hatan vesztették életüket – mondták el helyi tisztségviselők szombaton.
Csak illusztráció!

Öt embert elsodort az ár, míg egyet földcsuszamlás temetett maga alá. A halálesetek az elmúlt négy napban történtek – tette hozzá egy asszami katasztrófavédelmi tisztségviselő. Az áradás következtében mintegy nyolcezren veszítették el otthonukat, ők kormányzati segélytáborokban húzták meg magukat.

Az állam 33 körzetéből 21-et sújtottak áradások, és 1556 települést borított el a víz. A katasztrófavédelem csapatai folyamatosan mentik ki a bajba került helyieket, miközben állami szervek élelmet és gyógyszert osztogattak a természeti katasztrófa áldozatainak.

Az egyszarvú rinocéroszok egyik népszerű élőhelyének számító Kaziranga Nemzeti Park egyes részei is víz alá kerültek.

A Brahmaputra és mellékfolyóinak vízszintje továbbra is emelkedik, emiatt a következő napokban újabb területek kerülhetnek víz alá. Meteorológusok szerint még napokig folytatódhat a heves esőzés a térségben. Indában júniusban köszöntött be az esős évszak (monszun), amely szeptemberig tart.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!