Ugrás a tartalomra

Szektorsemlegessé tenné a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatását a DK

MTI
Utoljára módosítva
2022. október 15. szombat 13:21
A Demokratikus Koalíció azt kéri, hogy tegyék szektorsemlegessé a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatását - mondta szombati, online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, gazdasági árnyékminisztere.

    Dávid Ferenc azt is javasolta, hogy a kkv-k rezsitámogatását ne három, hanem hat hónapig folyósítsák. Ez 75-80 milliárd forint helyett 400 milliárd forint támogatást jelentene a kis- és közepes vállalkozásoknak - tette hozzá.
    
A DK-s politikus leszögezte, korlátozni kell a cégekre kiszabható rezsiemelést, ezért senkitől sem szabad többet kérni az eddigi rezsiárak háromszorosánál. Egyúttal be kell tiltani, hogy az áram- és földgázszolgáltatók egyoldalúan módosíthassák az energiaszerződéseket - jelentette ki Dávid Ferenc.
    
Arról is beszélt, hogy támogatni kell a kis- és közepes vállalkozások megújuló energiaforrásokra való áttérését. El kell törölni a céges napelemes kiserőművek ötven kilowattos áramátvételi korlátját, valamint vissza nem térítendő támogatást kell adni az energiaközösségeknek és ipari parkoknak; a hálózati infrastruktúrát modernizálni kell, hogy alkalmas legyen a nagyszámú kiserőmű által visszatáplált energia fogadására, a napelemek áfáját pedig nulla százalékosra kell csökkenteni - sorolta a képviselő.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!