Ugrás a tartalomra

A szemeszter elkezdődött, a Rockwell Klub azonban még nem nyitott ki

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. szeptember 23. hétfő 10:20
A legendás hallgatói klub zárva van a diákok előtt. Utánajártunk, mi a helyzet a Rocky háza tájékán.
Fotók: Juhász Ákos

A Rockwell Klub hosszú időn keresztül az egyetemi élet megkerülhetetlen helyszíne volt Miskolcon. Mondhatni, a campuson minden út a Rockyba vezetett. A diákok jó része hamarébb ismerkedett meg ezzel az ikonikus szórakozóhellyel, mint a főépület előadóival. Ennek oka pedig, hogy a gólyatáboroknak is állandó helyszíne volt a Rocky. 

A most induló szemeszterben azonban a klub zárva tart. Aki járt mostanában az Egyetemvárosban, azt is tudja, miért: a Rockynak helyet adó épület komoly renováláson esik át. A témában a Miskolci Egyetem kommunikációs osztálya adott portálunknak felvilágosítást.

"A Miskolci Egyetem E/5 és E/6-os kollégiumainak 2024 májusában befejeződött rekonstrukcióját követően szeptemberben az egyetemi étterem, valamint az épület környezetének átalakításával folytatódik a campus infrastruktúrájának a megújulása" - írják, jelezve, ennek a folyamatnak a következő lépése a Rockyt is érintő munka. Válaszukból kiderült, hogy a közel 60 éves, 1966-ban átadott 5536 négyzetméteres épületegyüttesben a szerkezeti megerősítéseket követően új külsőt és új épületgépészetet alakítanak ki, benne az étterem mellett konferenciaterem és irodák is helyet kapnak.

Sokan attól féltek, hogy a szórakozóhelynek eljátszották a Just A Gigolot (a kék Rockyban sokáig hagyomány volt, hogy minden hajnalban a bulit Louis Prima I Ain't Got Nobody című, az egyetemisák körében csak Just A Gigoloként emlegetett dalával zárták).

"Az épületben továbbra is elérhető lesz a hallgatói klub, amely az átalakítást követően közvetlenül kapcsolódik majd az épület előtti 2200 négyzetméteres közösségi térhez. Az épületegyüttes várhatóan 2025 nyarára készül el. Az egyetemi étterem szolgáltatásai ugyanakkor a felújítási munkálatok ideje alatt sem szünetelnek: ideiglenesen az E/2-es kollégium felújított oldalszárnyába költözött, ahol továbbra is biztosított a hallgatók és az egyetemi dolgozók étkezése" - fogalmaz a kommunikációs osztály. A Rocky tehát nem zár be, de átalakul.

Lipták Ádám, a klub üzemeltetője arról tájékoztatott minket, hogy a munkálatok alatt sem zárnak be, és remélik, a felújítást követően még sok éven keresztül a hétvégék közösségi helyszíne lesz az egyetemi klub.

A rekonstrukció alatt sem maradnak bulik nélkül az egyetemisták, sem a miskolciak. Októbertől új helyszínen, a Rockwell Klubtól mindössze 100 méterre nyitja meg kapuit a város új szórakozóhelye a Rockwell Galéria. Jövő nyártól pedig megújult erővel várja a szórakozni vágyókat a régió legújabb és legmodernebb szórakozó komplexuma – vetítette elő Lipták Ádám. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!