Ugrás a tartalomra

Szemléletet formál a MIVÍZ

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 14. kedd 11:59
A MIVÍZ Kft. még 2019-ben pályázatot nyújtott be a KEHOP-2.1.7 pályázati kiírásra, a „Víziközmű szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a MIVÍZ Kft. szolgáltatási területén” címmel, melyet 2020-ban az Irányító hatóság megvalósításra érdemesnek ítélt.

A pályázat lehetővé teszi egy figyelemfelhívó, szemléletformáló programsorozat megvalósítását a szolgáltatási terület lakosságának körében, mely a jövőre nézve fontos a várható klímaváltozásokra történő felkészülés érdekében is. Azért, hogy a tiszta ivóvíz mindig rendelkezésre álljon, nem csak a víziközmű szolgáltatónak, az illetékes önkormányzatnak, hanem a fogyasztóknak, a lakosságnak is tenniük kell. A projekt további érdeme, hogy a lakosság több információval fog rendelkezni egy víziközmű szolgáltató működéséről, ezáltal a két fél közötti kommunikáció is tovább fejlődhet.

A MIVÍZ Kft. a projektet  március 22-én, a Víz világnapján megtartott nyitórendezvénnyel kezdte meg, melyet a Föld napjához kapcsolódó Forráslátogatások, és a Miskolc városa által szervezett föld napi rendezvényen való részvétel követett a Szent István téren. Ezzel párhuzamosan óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot hirdettek meg. A közel 100 db szebbnél-szebb alkotás közül már a nyertes pályamunkákat is kiválasztották és a nyertes pályázóknak az ajándékokat személyesen adta át a Miskolci Vízszolgáltató.

A MIVÍZ a pályázat keretén belül csatlakozott a Miskolc város napi rendezvényekhez is, melynek alkalmával különböző szemléletformáló tartalmakkal települt ki.

A projekt következő eseménye a 14. év feletti korosztály számára meghirdetett fotópályázat, melynek jelmondata: „A MIVIZ-ünk, a mi kincsünk.” A fotópályázatra készített alkotások 2022. szeptember 30-ig tölthetők fel a fotópályázat felületre.

Bővebb információk a miviz.hu weboldalon.

A pályázat során a vízszolgáltató további forráslátogatásokat, szemléletformáló előadásokat, óvodásoknak foglalkozásokat, ivókút telepítéseket, plakátkampányt, és nyereményjátékkal összekötött Vízhírmondó kiküldését tervezi.

A MIVÍZ Kft. célja a projekt megvalósítása során, hogy a szolgáltatási területének lakosságát minél nagyobb számban elérjék az átadni kívánt információk, és felhasználói a továbbiakban is környezet tudatosan, víztakarékosan használják fel a tiszta ivóvizet, mert az napjainkban egyre inkább kincsnek számít a világban.

Széchenyi 2020

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!