Ugrás a tartalomra

Szerda délután állt helyre a melegvízszolgáltatás a Középszeren

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 11:08
A szolgáltató munkatársai kedd reggel óta folyamatosan dolgoztak a sérült szakasz javításán.
Fotó: Juhász Ákos

Szerdán délutánra fejeződött be annak az úttest alatt futó távhővezetéknek a javítása, ami a Középszer 7-9. szám előtti szakaszán tört el. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a hiba elhárítását kedden a reggeli órákban kezdték meg, ekkor zárták ki melegvízszolgáltatást az érintett körülbelül 2400 lakásban. 

A MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa a minap.hu-nak elmondta, a több mint negyvenéves, elöregedett vezeték meghibásodását még augusztus utolsó napjaiban észlelték, a javítás előkészítését pedig azonnal megkezdték. 

- Először is értesítettük a megbízott kivitelezőnket, ugyanis a MIHŐ-nél több mint tíz éves gyakorlat, hogy a hibaelhárításokhoz kapcsolódó földmunkákat közbeszerzési eljárás keretében megbízott vállalkozó végzi. A cég a helyszínen feltárta a munkaterületet, ezt követően munkatársaim azzal szembesültek, hogy egy olyan szerelvény törése okozza a problémát, melyet már nem gyártanak – kezdte Bernáthné Barczi Judit.

A MIHŐ ezt követően felvette a kapcsolatot a jelenlegi csőanyag-beszállítójával, és megbízták azzal, hogy gyártsa le a helyettesítő szerelvényt, ez viszont hosszabb időbe telt. A kialakult helyzet miatt a MIHŐ-nek két választási lehetősége volt. „Egyik lehetőségünk az volt, hogy azonnal kizárjuk a törött vezetéket, ezáltal az Avas teljes egyes ütemében elzárjuk a melegvizet egészen addig, amíg a helyettesítési szerelvény el nem készült" – hangsúlyozta a főmunkatárs.

Illetve dönthettek úgy is, hogy a javítás megkezdéséig a hibás vezetékszakaszon üzemelnek tovább. Bernáthné Barczi Judit azt mondta, az utóbbi lehetőséget választották, hiszen ez kedvezőbb volt a fogyasztók számára, vagyis volt melegvíz a lakásokban.

- Miután a gyártó jelezte, hogy keddre elkészíti és le is szállítja a szerelvényt, kollégáim előkészültek a hibaelhárításhoz. Ennek részeként kedden reggel nyolc órakor kizárták a melegvízszolgáltatást, leürítették a szakaszt, jelenleg az új szerelvény beépítése zajlik, ami után a késő délutáni órákban remélhetőleg már minden érintett lakásban lesz újra melegvíz – tette hozzá a délelőtti órákban a főmunkatárs.

Délután aztán közleményben jelezte a MIHŐ, hogy szerdán 16.00 órakor valóban helyreállt a melegvízszolgáltatás az érintett háztartásokban. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!