Ugrás a tartalomra

Szilágyi Szabolcs: komoly problémákkal küzd a rendőrség

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 02. péntek 16:31
A Velünk a Város képviselője örül, hogy javult a közbiztonság helyzete Miskolcon, de fontosnak tartja a rendőri pálya vonzóvá tételét, nélküle ugyanis már rövidtávon is bajba kerülhet szervezet. 
Szilágsy Szabolcs Fotó: Mocsári László


Nagyon komoly problémákkal küzd a rendőrség, ami részben a létszámhiánynak, az utánpótláshiánynak, valamint az oktatás színvonalának tudható be – erről Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő (Velünk a Város), a rendészeti bizottság elnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. 

A politikus úgy fogalmazott, örvendetes, hír, hogy csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Miskolcon (ez a Miskolci Rendőrkapitányság előző évi beszámolójából derült ki, melyet Bogyay Ferenc kapitányságvezető ismertetett a szerdai közgyűlésen – a szerző), ő azonban akkor lesz elégedett, ha a miskolciak szubjektív biztonságérzete tovább nő, és félelem nélkül mehetnek majd ki az utcára.

A bizottság elnöke kiemelte, a miskolci önkormányzat mindent megtesz azért, hogy támogassa a miskolci rendőrök munkáját: tavaly például megemelte a rendőrök számára biztosított járőrpótlékot, idén pedig és egy új terepjáróval támogatta a szervezet munkáját. 

Szilágyi Szabolcs szerint azonban elsősorban a rendőri pályát kellene vonzóvá tenni ahhoz, hogy érdemi javulás következzen be. „Látni kell, hogy amíg nem tud normálisan működni a rendőrség, addig a közbiztonság sem tud érdemlegesen tovább javulni, hiszen alapvetően a közbiztonság fenntartása elsődlegesen, de nem kizárólagosan a rendőrség feladata” – szögezte le a politikus, aki köszönetet mondott a helyi rendőröknek azért, hogy mindezek ellenére is mindent megtesznek a miskolciak biztonságáért. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!