Ugrás a tartalomra

Szilágyi Szabolcs: a kormánypártnak béremelés, másnak háborús veszélyhelyzet jut

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. július 20. szerda 11:54
A kormány elhibázott és korrupt gazdaságpolitikája miatt egekben az alapvető élelmiszerek ára, és soha nem látott mélypontra került a forint – mutatott rá szerdai sajtótájékoztatóján Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő.
Fotó: Mocsári László

Ezt fejelik meg a KATA szétverésével és a rezsicsökkentés fokozatos lebontásával a Velünk a Város frakciójának jobbikos tagja szerint.

– Orbánék eddig azzal hitegették a magyar embereket, hogy a rezsicsökkentést meg tudják védeni, amelyre létrehoztak nemrég egy ezermilliárd forintos rezsivédelmi alapot – fogalmazott Szilágyi Szabolcs. A politikus hozzátette: sokan örülnének annak a nagyjából százötvenezres béremelésnek, amit most az államtitkárok kaptak.

A Jobbik frakciócsoportja szerint az lenne a minimumelvárás, hogy ilyen válságos időszakban, amikor a kormány energia-vészhelyzetet rendel el, és elkezdi lebontani a rezsicsökkentést, legalább nem emeli meg sajátjai fizetését. A nyár eleji közgyűlésen – emlékeztetett a városatya – ezért mondtak nemet párt- és frakciótársaival saját fizetésemelésükre.

„Rengeteg család fog belerokkanni a rezsiárakba, különösen a villanyszámlák miatt, amelyek több mint a duplájára is nőhetnek a nagyobb családoknál. Olyanoknál is, akik semmilyen luxuseszközt nem használnak: nem a medencéjüket és a biliárdtermüket fűtik fel – csupán főznek, mosnak, fűtenek…”

Szilágyi beszédében hangsúlyozta: nem néhány KATÁ-s visszaélőtől, hanem a gyenge forinttól és a brutális áremelkedéstől kell megvédeni a magyar embereket. – Szociális dolgozók, kisiparosok, művészek és értelmiségiek százezrei mehetnek tönkre, hiszen Orbánék lényegében mindenkit kizárnak a KATÁ-sok köréből – fejtegette.

A képviselő végül felidézte: a kormánypártok annak ellenére sem támogatták az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek ÁFÁ-jának eltörlésére irányuló jobbikos indítványt, hogy volna rá fedezet.

– Tényleg a pelenkán keresztül kell nyerészkednie az államnak? – zárta költői kérdésével sajtótájékoztatóját Szilágyi Szabolcs. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!