Ugrás a tartalomra

A Szinva mindkét arca a miénk

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 13. szerda 09:00
A Szinva két arca címmel nyílt tárlat kedden a Művészetek Háza Kortárs Galériájában. Ádám János és Barna Laczy fotókiállítását Varga Andrea és Fedor Vilmos méltatta.
Juhász Ákos képgalériája

A hétvégén nagy sikerrel és számos helyszínen zajló Szinva Örökség Napok utolsó mozzanatának a tárlat megnyitóját szánták a szervezők. A két alkotó a patak szelíd és tomboló természetét mutatja meg alkotásaival.

Köszöntőjében Miskolc alpolgármestere, egyben a Szinva Örökség Napok szakmai védnöke felelevenítette: azért hívták életre a programot, hogy segítsen meglátnunk a város körülöttünk lévő értékeit és velünk élő tehetségeit. Varga Andrea szerint a mindenkori városvezetés feladata, hogy a most kiállító művészekhez hasonló fantasztikus helyi embereknek lehetőséget biztosítson az efféle rendezvényekkel.

A Szinva Örökség projekt ötletgazdája, valamint a Szinva Örökség Alapítvány alapítója nyitóbeszédében úgy vélekedett: mit sem ért volna elképzelése, ha nem talál nyitott fülekre. Fedor Vilmos hangsúlyozta, aligha létezik olyan miskolci család, aki régmúltjában vagy jelenében ne kötődne valamilyen módon a Szinvához.

A kiállító művészek merőben eltérő megközelítésben mutatják be a város patakját. Ádám János, az Észak-Magyarország fotóriportere évek óta készít természetfotókat szabadidejében. A Szinva életét érzékien megragadó alkotásait a földszinten állították ki. Míg az emeleten a patak 2010-es áradását a Miskolci Kulturális Központ munkatársa, Barna Laczy segít a tárlat látogatói számára feleleveníteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!