Ugrás a tartalomra

Szinva Örökség Napok - festéssel erősítették a közösséget

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. augusztus 27. szombat 15:03
Közösségi összefogással festették le szombaton annak a hídnak a korlátját, amely a Nagy Lajos király útját köti össze a Vár utcával. Az akcióban részt vevő önkéntesek a Nagy Lajos király útja végén található új játszótér mögötti kis fahídon is dolgoztak, hogy megóvják az időjárás viszontagságaitól.

A szombat reggeli, délelőtti szemétszedéssel párhuzamosan kicsivel "fentebb", Diósgyőrben is szorgos önkéntesek fogtak munkába: előkerültek a drótkefék, majd az ecsetek, hogy a várhoz vezető sétány előtti hidat rendbe tegyék.

- Itt, Diósgyőrben is egyre erősebb közösséget formálnak a közelmúltban elindult városi es civil kezdeményezések, így teljesen természetes volt, hogy aktívan részt veszünk a Szinva Örökség Napokon is - mondta el a terület önkormányzati képviselője, Varga Andrea alpolgármester.

Megtudtuk, hogy a programsorozat szervezésénél Serbán Zsolt bükktisztasági nagykövettel végigjárták a Szinvát; kiderült, hogy a meder nem minden szakaszon tisztítható meg biztonságosan a szeméttől - viszont több mint száz híd ível át a patakon.

- Az a javaslat született tehát, hogy kezdjük el megszervezni ezek rendbe tételét. A Nagy Lajos király útját a Vár utcával összekötő hídra esett a választás, ennek korlátait most lefestettük, a közeli gyaloghídnál pedig a festés mellett a pallókat is lekezeltük, hogy megóvjuk az esőtől, hótól - tette hozzá.

A programban mintegy húszan vettek részt, köztük volt Kónya Zsuzsanna is, aki érdeklődésünkre kiemelte, fontos számára a környezet védelme és tisztán, rendben tartása.

Juhász Ákos képgalériája

- Örömmel veszünk részt a programsorozatban, azt mondhatom, hogy diósgyőriként szívesen csatlakozom az olyan közösségi megmozdulásokhoz, mint amilyen a mai - fogalmazott.

A jól elvégzett munka után az önkéntesek együtt átsétáltak Felső-Majláthra a közösségi kemencéhez, ahol meglepetés várta őket: Galamb Alex pékmester készített számukra kenyérlángost és sajtos pogácsát a Sütni jó Alapítvány kis péksegédjeivel.

Fotó: A Szinva Örökség Napok hivatalos Facebook-oldala

Az akciót a Szinva Örökség Napok keretein belül rendezték meg, közös szervezésben Varga Andreával. A sorozat vasárnapi programjait ITT találják.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!