Ugrás a tartalomra

Szobájuk elhagyására szólítottak fel két orosz turistát Miskolcon, az önkormányzat elítél mindenféle diszkriminációt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 21:29
Az Index számolt be arról, hogy az ukrán szálloda-tulajdonos távozásra szólította fel orosz vendégeit. A miskolci városháza is értesült az esetről, de az incidenst nem kívánták minősíteni, annyit azonban hangsúlyoznak közleményükben: Miskolc egy befogadó város, a vezetése pedig elítél mindenféle diszkriminációt.

Az oroszok elmondása szerint a héten bulgáriai nyaralásukról tértek vissza, és úgy döntöttek, hogy az Oroszország felé vezető úton Magyarországon töltik az éjszakát – írta meg a tourdom.ru-ra hivatkozva az Index. Ezzel egy időben az utazók a booking.com-on szállást foglaltak a miskolci hotelben. Érkezéskor gond nélkül elhelyezkedtek, de az éjszakázás nem tartott sokáig.

- Lefekvéshez készülődtünk, amikor az igazgató felhívott. Megkért, hogy azonnal menjünk el – mondta Oleg és Tatyana, hozzátéve: tudomásuk szerint a szálloda tulajdonosa ukrán, ők pedig oroszok. Csak ez volt az oka a kilakoltatásnak elmondásuk szerint. - A tulajdonos jelenleg a háborús övezetben tartózkodik, és az ő utasítása volt, hogy orosz útlevéllel rendelkezőket nem fogadhatnak a szállodájában – tették hozzá.

A két fiatal hamar talált egy másik szállodát a közelben, ahol minden gond nélkül eltölthették az éjszakát. Mindenesetre panaszt tettek a booking.com-on, amelyben leírták a helyzetüket. A pénzüket minden gond nélkül visszakapták, miután az incidens nem a vendégek hibájából történt.

Az Index cikke szerint a debreceni orosz főkonzulátus levelet írt a miskolci polgármesteri hivatalnak, amelyben leírta az esetet. Ott tájékoztatták őket, hogy ebben az ügyben a fogyasztóvédelemnek van joga eljárni.

Kedd este aztán a városháza közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, amiben leszögezték: Miskolc elítél mindenfajta megkülönböztetést és diszkriminációt.

- Szomorúan értesültünk az esetről, de a történtek okairól és miértjeiről nem rendelkezünk pontos információval, így a konkrét eseményt nem kívánjuk kommentálni - írták.

"Azonban fontosnak tartjuk hangsúlyozni: Miskolc közismerten befogadó, vendégszerető város, és Miskolc városvezetése elítél minden etnikai, vallási, politikai vagy származási, nemzetiségi alapon történő megkülönböztetést és diszkriminációt" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!