Ugrás a tartalomra

A szociális szférában dolgozókat köszöntötték

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. november 16. kedd 16:36
A jeles nap alkalmából ebben az esztendőben is tizenkét, a szociális szférában dolgozó szakember kapott elismerést.

Fotó: Juhász Ákos

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepséget hétfőn délelőtt a miskolci városházán. Az eseményen Veres Pál, Miskolc polgármestere mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott: egy társadalom fokmérője, hogy miként bánik azokkal, akik segítségre szorulnak.

- A szociális munka egy idős az emberiséggel, hiszen a történelem során minden közösségben fontos volt, hogy gondoskodjanak szegényeikről, betegeikről, elesettjeikről. A másoknak történő segítségnyújtás, nem csupán szép gesztus, hanem az egyik legnagyobb emberi cselekedet, azonban a szociális munkát végző személyek ennél sokkal többet tesznek. A szociális munkát végzők minden egyes nap mások szolgálatába állítják saját tudásukat, hogy elhivatottsággal és alázattal, munkájuk minden egyes percében másoknak nyújtsanak segítséget – jelentette ki a városvezető, aki hozzátette, „fontos lenne, hogy ne csak az év egy napján, hanem minden alkalommal, amikor lehetőség nyílik rá, megköszönjük a szociális ágazatban dolgozók munkáját.

November 12-ét a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége kezdeményezésére 1997. óta ünnepeljük a szociális munka napjaként. Ez az időszak minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület felhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

Fotó: Juhász Ákos

A szociális és gyermekjóléti ellátásban több mint ezren dolgoznak Miskolcon – jelentette ki a minap.hu kérdésére Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) igazgatója.

- Több tíz éves múltra kint vissza Miskolcon a Szociális Munka Hete programsorozat, ahol a szférában dolgozó szervezetek szakmai előadásokkal és közösségfejlesztő és szórakoztató programokkal ünneplik a szociális munka napját. Ez a program idén már második alkalommal marad. Ennek ellenére is örömmel tölt el az a tény, hogy legalább ez az egy napos ünnepség megvalósulhatott, ahol az elismeréseket átadhattuk munkatársainknak – mondta az igazgató, aki kiemelte, az egy hetes programsorozatot terveik szerint tavasszal mindenképpen bepótolják.

Juhász Ákos képgalériája

Díjazottak:
Balogh-Balajti Andrea, a MESZEGYI humánpolitikai ügyintézője
Bodnár Petra, a MESZEGYI Avasi Területi Szolgáltatási Központjának családsegítője
Csinyi Attila, a Miskolci Autista Alapítvány technikai csoportvezetője
Gyulaházi Katalin Gyopárka, a MESZEGYI Mesemalom Bölcsődéjének kisgyermeknevelője (Sóvári Lídia bölcsődevezető vette át)
Kovácsné Takács Mónika, a MESZEGYI Őszi Napsugár Otthonának vezető ápolója
Kovács Éva, a Szépkorúak Háza részlegvezető ápolója
Malinkó Tiborné, a Szépkorúak Háza szociális munkatársa
Plósz Enikő, a MESZEGYI Család- és Gyermekjóléti Alapellátások Igazgatóságának Települési Feladatellátási Munkacsoport vezetője
Prámer Béla, a MESZEGYI Létesítményüzemeltetési Osztályának gépjáművezetője
Szabados József, a MESZEGYI Avas I.-es számú Idősek Klubjának szociális gondozója (özvegye, Szabadosné Bihari Ágnes vette át az elismrést)
Szögedi Lenke, a Szeretet Alapítvány „Csilla Bárónő” Szeretetotthon szakácsa
Telekesné Ács Eszter, a MESZEGYI Aranykor Idősek Otthona gondozója

További hírek

Olvasnivaló