Ugrás a tartalomra

Szülinapot ünnepelt a Vasas Szerszám Központ

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 19. hétfő 17:57
Az egykori művelődési házban létrejött üzletközpont éppen egy éve nyitotta meg kapuit, a nagy napot hétfőn roadshow-val ünnepelték.
Vasas Szerszám Központ - Milwaukee egyéves szülinapi roadshow. Horváth Csongor képgalériája

Egy éve adták át hivatalosan a Vasas Szerszám Központot. Az évforduló alkalmából érkezett Miskolcra a Milwaukee-roadshowja, ami nem véletlen, hiszen a kultikus művelődési ház helyén létrejött szakáruház az amerikai, ipari felhasználásra szánt prémiumkategóriás szerszámok márkaboltja.

- Az egész napos programon résztvevők kipróbálhatták a márka csaknem teljes termékpalettáját, megtekinthették az újdonságokat, legyen az kéziszerszám, vagy a munkavédelmet segítő eszközök – árulta el lapunknak Bálint Lilla, a Milwaukee hazai márkaképviseletének marketingvezetője.

Fotók: Horváth Csongor

A roadshow egyébként szeptember elején indult, és mielőtt Miskolcra érkezett volna a program, már jártak a fővárosban, Békéscsabán, Szegeden, Baján és Szajolon is. „A hónapban még három nyugat-magyarországi városba – Szombathelyre, Nagykanizsára és Pécsre látogatunk el” – hangsúlyozta Bálint Lilla.

A miskolciak az elmúlt egy évben megismerték és megszerették a Vasas Szerszám Központot, ez derül ki legalábbis abból, hogy egyre többen keresik fel az üzletet – ezt már Kocsák Gábor, az üzemeltető cég tulajdonosa árulta el lapunknak. 


Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ők négy évvel ezelőtt vették meg a Vasast, ahol először egy nagyker nyitotta meg kapuit, ezt követően alakították át a földszintet és nyitotta meg kapuit maga a szerszámüzlet.


Kocsák Gábor elmondása szerint bár a funkcióváltás átalakításokat is követelt, igyekeztek a lehető legtöbbet megőrizni az egykori művelődési központból. Ahol lehetett, felújították például a régi márvány burkolatokat, lépcsőket, korlátokat, és megvannak még többek között a régi mozigépek, sőt a vetítővászon is. Némileg átalakítva, de visszakerült a homlokzatra a Vasas-felirat is: a vasas és a központ szó maradt, a művelődési helyére viszont értelemszerűen a szerszám szó került – erről éppen júliusban számoltunk be


- Az új betűk méret- és stílushűek lettek köszönhetően annak, hogy megtaláltuk az eredeti betűket tervező, legyártó és felszerelő iparművészt: Demcsik Attilát. Ő telefonon és online folyamatosan rendelkezésünkre állt, így sikerült az átalakítás ilyen jól - mesélte a szerszámközpont tulajdonosa, aki elárulta az is: a felirat a visszaszerelés óta világít is, ezt a korábbi nem tudta. "Úgy tudni, hogy a művelődési központra eredetileg is fénylő betűket terveztek, azonban az építés során végül ezt a funkciót kihúzták a költségvetésből, valószínűleg drágállták" - tette hozzá a tulajdonos, aki elárulta még: a jövőben egy képcsarnokkal szeretnének megemlékezni azokról a művészekről, akik az elmúlt negyven évben felléptek az épületben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!