Ugrás a tartalomra

Szünetel a személyes ügyfélfogadás, online azonban lehetséges az ügyindítás

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 07. vasárnap 17:42
Hétfőtől a kormány rendelete szerint új szabályok lépnek hatályba a bíróságokon, így a Miskolci Törvényszéken is. 

A koronavírus-járvány elleni védekezés során újabb, a bírósági eljárásokat és a bíróságok működését érintő rendelkezések léptek hatályba. A Miskolci Törvényszék közleményt adott ki a változásokról. E szerint március 8-tól a Miskolci Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon szünetel a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás, szünetel továbbá a bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás.
Az ügyfelek a beadványaikat elektronikus vagy postai úton nyújthatják be a bíróságra, illetve a bíróságok bejáratánál található gyűjtőszekrénybe helyezhetik el. Bírósági eljárások továbbra is kezdeményezhetők, valamennyi ügyszakban biztosított az elektronikus ügyindítás. Az ügyindításhoz ügyfélkapu, cégkapu vagy hivatali kapu regisztráció szükséges. 
A polgári, büntető, közigazgatási és szabálysértési eljárásokban is az írásbeli ügyintézés kerül előtérbe. A bíróság a személyes jelenléttel járó eljárási cselekményeket (pl.: tárgyalás, nyilvános ülés stb.) elsődlegesen elektronikus úton foganatosítja. Büntető ügyekben a bíróság a tárgyalás és a nyilvános ülés időpontját – ha az telekommunikációs eszköz (távmeghallgatás) útján nem tartható meg – lehetőség szerint 2021. április 5-ét követő időpontra fogja kitűzni, illetve elhalasztja azokat.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!