Ugrás a tartalomra

Szüreti hangulat az Avason

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 29. vasárnap 17:30
Az évente megrendezett családi nap idén szüreti mulatsággá bővült. Most is családok jöttek el rá, de fontos volt a szőlőszüret hagyománya is.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

A felvonulás közben szőlőt osztogattak a járókelőknek, majd volt szőlőpréselés, így meg lehetett kóstolni az elkészült mustot.  

Glatz Katalin önkormányzati képviselő elmondta, 2015-től minden évben megrendezik az Avasi családi napot. – Egy alkalommal sajnos elmosta az eső, de most szép időnk van. Köztudott, hogy valamikor régen az Avas keleti és déli lejtőjén szőlőültetvények és gyümölcsös kertek voltak. Annak idején tehát itt is volt szüreti felvonulás és mulatság. Ennek kapcsán gondoltam, hogy egy kicsit elevenítsük fel a hagyományokat, ezért idén először szüreti fesztivál jelleget adtunk a családi napnak – mondta a képviselő, aki örömét fejezte ki, hogy az emberek ezeken a rendezvényeken felszabadultan beszélgetnek egymással, szívesen ismerkednek.

Kozma Istvánné és Kiss Ákosné Gonda Erika Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltek segítettek létrehozni ezt a táncos-zenés programot. A szervezők készültek külön minden generációnak: a gyerekek és a felnőttek különböző korosztálya megtalálta a kedvére való szórakozást.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!