Ugrás a tartalomra

Táborban feledhetik az otthoni gondokat az ukrán gyerekek

Király Csaba//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 20. szerda 15:31
A Gárdonyi Géza Művelődési Ház, azaz a Bárczay-kastély udvarán nyári táborozik a napokban mintegy 15 Ukrajnából érkezett gyermek. A szabadidős foglalkozásokkal, sok-sok játékkal teli kánikulai napok lehetőséget jelentenek nekik kicsit elszakadni a háború gondolatától.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete táborában háborús területről – főleg a harkovi régióból – érkezett gyerekek vesznek részt.

Fotók: Horváth Csongor

Laták Kamilla megyei koordinátora elmondta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel kiegészülve február óta segítik Miskolcon azokat a családokat, akik ide menekültek a harcok elől.

„Ez 150 fő, édesanyák és gyermekek szociális segítését jelenti” – tudtuk meg a megyei koordinátortól. A táborban résztvevő gyerekek közülük kerültek ki, a cél pedig az, hogy kiszakadjanak a szálláshelyük atmoszférájából, egyben kicsit megfeledkezzenek az extrém helyzetükről.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház kertjében most klasszikus tábori programokon vehetnek részt, aminek központi eleme a sok játék. Az elkövetkezendő két hónapban még tervben van számukra strandolás és „próbálunk minden lehetőséget megragadni, hogy tartalmasan teljenek számukra a meleg nyári hétköznap” – összegzett Laták Kamilla.

A gyerekek egyike, Siusiura Eva, aki márciusban az édesanyjával és a kiskutyájával érkezett Miskolcra Kijevből elmondta, hogy a táborban angolórával indulnak a napjaik, majd játék jön az udvaron. Élvezik a szép környezetet és a friss levegőt.

További hírek

Olvasnivaló