Ugrás a tartalomra

Tehervonat-baleset - Több napig tarthat a helyreállítás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 08. hétfő 11:06
Drónnal készített képen az előző nap Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat kocsijai 2023. május 8-án. Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító tehervonat balesete után.
Fotók: MTI

A MÁV-csoport honlapján közzétett információk szerint Ideiglenes forgalmi rend van érvényben a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között. A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe hétfő éjfélig. További, a közlekedést érintő információ itt érhető el.

A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daruval hétfőn kezdődik meg, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Mint azt korábban már megírtuk, a Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel megrakott harmincöt kocsis tehervonat kilenc kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daruval hétfőn kezdődik meg, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!