Ugrás a tartalomra

Teljes lezárás kezdődik hétfőn Ausztriában

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 19. péntek 11:28
A szigorítás az oltottakra és az oltatlanokra is vonatkozik, és az osztrák kancellár szerint maximum húsz napig tart majd. 
Fotó: Reuters

Hétfőtől az egész országra kiterjedő lezárás lép életbe Ausztriában, jelentette be Alexander Schallenberg pénteken a SkyNews tudósítása szerint, a cikket a 24.hu szemlézte. Az osztrák kancellár közölte: a lezárás a tervek szerint tíz, de maximum húsz napig tart majd. A szigorítás mindenkire, oltottakra és oltatlanokra egyaránt vonatkozik, ám az oltatlanokra ezt követően is érvényes marad.

Az iskolákban továbbra is jelenléti oktatás zajlik majd, de minden intézményben kötelező lesz a maszkviselés. A bejelentés szerint a munkavállalóknak erősen ajánlott az otthoni munkavégzés.

Schallenberg továbbá arról is szólt, hogy február 1-jétől kötelezővé teszik az oltást az országban, mert nem akarnak ötödik hullámot. Ausztriában jelenleg az osztrák lakosságának körülbelül 66 százaléka van beoltva.

A jelenlegi szabályok szerint az oltatlanok csak kivételes esetekben, például munka vagy bevásárlás miatt hagyhatják el az otthonaikat.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!