Ugrás a tartalomra

Teljes tavaszi-nyári programját átszervezi a Művészetek Háza

Horváth Szabolcs
Utoljára módosítva
2020. május 07. csütörtök 13:58
Nem törölni, csak halasztani szeretnék a már leszervezett műsorokat.

Ahogy az egész országban, úgy Miskolcon is nagyon sok kulturális program maradt el a koronavírus-járvány miatt hozott kormányrendeletek nyomán. A Művészetek Háza szervezői azonban nem akarták veszni hagyni a már lekötött előadásokat, inkább megpróbálták átszervezni azokat. „Bennünket is teljesen váratlanul ért a járvány betörése, hiszen a tavaszi-nyári hónapokra már 81 leszerződött produkciónk volt – mondta el érdeklődésünkre Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Nem szerettük volna egyszerűen csak törölni ezeket, más megoldást kerestünk. Megkezdtük az egyeztetéseket a művészekkel, hogy a programokat áttehessük egy őszi időpontra, és szerencsére mindenkinél rugalmasságot tapasztaltunk. Jól haladunk a tárgyalásokkal, és amint megállapodunk egy új dátumban, azt közzétesszük a Művészetek Háza honlapján és Facebook-oldalán.”

Országos kezdeményezés lett a „Ne váltsd vissza a jegyedet”, amellyel a színház- és koncertlátogatók a kulturális programok szervezőit kívánták segíteni ebben a most kialakult nehéz helyzetben. Ennek fényében, ha elmarad az előadás, vagy nem megfelelő számára az új időpont, a vásárló dönthet úgy, hogy mégsem kéri vissza a jegyek árát, ezzel az összeggel pedig támogatja a talpra állást és újraindulást. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt a miskolci nézők is elfogadták. „Örömmel láttuk, a jegyvásárlóink nagyon türelmesek voltak, nem rohamoztak meg bennünket, hogy váltsuk vissza a belépőket. Mi is igyekszünk úgy kialakítani az új rendszerünket, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megoldást. Három lehetőséget kínálunk most fel a nézőinknek. Az első a legegyszerűbb, ugyanis ha az új időpont megfelelő számára, akkor a jegye automatikusan érvényes marad. Amennyiben az előadás elmarad, vagy az őszi dátum nem jó neki, akkor kérheti a visszatérítést MKK ajándékutalvány formájában, amely 15 hónapig érvényes, és ehhez kapcsolódóan rendkívüli, 50% kedvezményt biztosítunk egy későbbi program árából, melyet egy öt előadásból álló egyedi kínálatunkból választhat ki. Aki úgy ítéli meg, hogy ezek egyike sem megfelelő számára, annak természetesen pénzben adjuk vissza a jegy árát. Emellett óriási gesztus ebben a helyzetben, ha elmarad az előadás, vagy nem jó az új időpont, de a vendég mégsem kéri vissza a jegyek árát és ezzel csatlakozik a „Ne váltsd vissza a jegyedet” kezdeményezéshez. Minden ilyen nagylelkű felajánlást élménnyel köszönünk meg: egy páros belépőt ajánlunk fel a Diósgyőri várba, amelyet az újranyitást követően vehetnek majd át. A lehetőségekről minden információ megtalálható a honlapunkon, kérjük kísérjék azt figyelemmel.”
A nyári, szabadtéri előadásokra is vonatkozik a kormány rendelete, amely szerint augusztus 15-ig nem tartható nagyobb tömegrendezvény. „Nálunk ez a szabályozás elsősorban a Lovagi Tornák Terére tervezett koncertjeinket érinti. Ezekben az ügyekben is tárgyalunk már, de itt még egy kis türelmet kérek az érdeklődőktől, hiszen a legjobb megoldást keressük.”

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!