Ugrás a tartalomra

Teljesen új épületet kap a Szent Anna Óvoda

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 29. péntek 18:52
Az oktatási létesítmény alapkövét pénteken rakták le.

Fotók: Juhász Ákos

Új épületben folytathatja működését a Győri kapui Szent Anna Óvoda. A régi óvodát már az elmúlt hetekben lebontották, sőt az új intézmény alapozása is elkezdődött. Balogh-Bubenkó Éva óvodavezető a pénteki ünnepségen úgy fogalmazott, időszerű volt a munkák megkezdése, hiszen a korábbi épületük már meglehetősen elavult volt.

- Sokáig csak álmodtunk arról, hogy egyszer talán megújulhat óvodánk, ennél azonban sokkal több történt. Az isteni gondviselésnek köszönhetően egy teljesen új óvoda épülhet itt fel. A most elhelyezendő alapkő a jövő számára elhelyezett üzenet, egyben földbe vetett mag is. Abban bízunk, és arra kérjük a jó Istent, hogy a jövő szántóföldje lehessen majd ez az épület, mert áldott, aki jövőt épít – hangsúlyozta.

Az építkezésre az Egri Főegyházmegye nyújtott be pályázatot, a Magyar Katolikus Egyház Országos Óvodafejlesztési programhoz, melyet Magyarország Kormánya hirdetett meg. Az építkezés bruttó összege csaknem 625 millió forint, várható befejezése 2023 február. A támogatás felhasználásával a jelenkor követelményeinek minden tekintetben megfelelő négycsoportos óvoda épül majd tornateremmel, amit százhúsz kisgyermek vehet majd birtokba.

Kiss János országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a beruházás a jövőnek szól. - Ma egy látható alapkövet teszünk, de az az igazság, hogy nemcsak a látható, hanem a láthatatlan alapköveknek is nagy szerep jut az életben, melyeket a jó pedagógusok nap mint nap letesznek. Én ehhez kívánok további elkötelezett munkát, kitartást – jelentette ki.

Veres Pál, Miskolc polgármestere hasonlóan fogalmazott, mint mondta, öröm számára, hogy egy olyan új épülettel gazdagodik a város, ami évtizedeken keresztül szolgálhatja majd a nevelés ügyét.

- Tanárként és városvezetőként is meggyőződésem, hogy minden egyes fillér, ami egy oktatási intézmény fejlesztését teszi lehetővé, a jövőbe vetett, valóban megtérülő beruházás. Boldog a lelkem, amiért egy ilyen oktatási intézmény itt a Győri kapuban felépülhet – hangsúlyozta.

A Szent Anna Óvoda új épülete várhatóan 2023. februárjára készülhet el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!