Ugrás a tartalomra

Terematlétikai verseny Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 28. péntek 09:51
Tizedik alkalommal, tizenöt általános iskolás csapat részvételével rendezték meg a hagyományos Breki Kids elnevezésű terematlétikai diákversenyt Miskolcon - tudtuk meg Soós Istvánné szervezőtől.

A Generali Arénában az I. és II. korcsoportban összesen 124 kisdiák vett részt a versenyen. A feladatokat a Kölyök Atlétika és a Sport XXI. feladataiból állította össze a szakágvezető asszony.
A jó hangulatú versenyen mindig nagy örömmel vesznek részt a kisiskolások.


Forma I.-es, összetett pályával kezdtek a fiatalok. Ezután guruló átfordulás, szkippelés és gátfutás volt a feladat, majd folytatták az ügyességi feladatokkal - szivacs gerelyhajítás távolságra, medicinlabda dobás és helyből távolugrás - hat helyszínen, forgószínpadszerűen. A záró versenyszám az állóképességi próba volt, melyen rengeteg színes golyót gyűjtöttek a versenyzők.

A Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma sportedző szakos diákjai aktívan részt vettek a verseny rendezésében és segítették a volt és jelenlegi atlétákból összeállt versenybírói gárda összehangolt munkáját.

Eredményhirdetéskor a” Breki” képpel ellátott egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel jutalmazták a csapatokat.

Eredmények:
Az I. korcsoportban győztes a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola (testnevelők: Antalné Máriási Erika és Varsányi Zsolt), második a Fazekas utcai Általános Iskola, míg harmadik a Miskolc Szirmai Református Általános Iskola csapata lett. 
A nagyobbaknál, a II. korcsoportban szintén a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola végzett az első helyen, ezüstérmet szerzett a Miskolc Szirmai Református Általános Iskola, míg bronzérmesként a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola csapata ünnepelhetett.

A Miskolc Városi Diáksport Szövetség versenysorozatának következő állomása a II. korcsoportosoknak szervezett fedettpályás atlétika verseny lesz a Tábori László futófolyosón. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!