Ugrás a tartalomra

Természetfotóival mutatkozott be Horváth Csongor a Miskolci Nemzeti Színházban

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 22. csütörtök 09:17
A 19 éves fotóriporter munkái a minap.hu mellett az országos sajtóban is rendszeresen feltűnnek, kiállításon viszont először csodálhatja meg képeit a nagyközönség.
Fotók: MNSZ/Méder Noémi

Munkatársunk, Horváth Csongor felvételeit vonultatja fel az a tárlat, ami szerdán délután nyílt meg a Miskolci Nemzeti Színház emeleti társalgójában. A kiállítást Bózsó Gyula, az Északerdő műszaki osztályvezetője, az I love Bükk valamint az Erdő finom című könyvek szerzője nyitotta meg, aki beszédében méltatta a mindössze 19 éves lokálpatrióta fotóriportert.

Bózsó Gyula


- Egy kiállítás megnyitóján rendre arról beszélnek, ami látható, én azonban sokkal inkább szeretnék beszélni a fotók, vagy inkább stílszerűen a fényképezőgép mögötti emberről. Horváth Csongor barátunk olyan küldetéstudattal van megáldva, ami példaértékű lehet nemcsak a saját korosztályának, de az előtte járó és utána jövő generációknak is. Erdész emberként mikor először találkoztam vele, nekem azonnal átjött, hogy ez a fiatalember mennyire csodálja a Bükköt, valóban küldetésének tekinti, hogy ezt a gyönyörű környezetet bemutassa másoknak is. Mikor egy-egy képe megjelenik a közösségi médiában, vagy a sajtóban, az biztos vagyok benne, hogy arra inspirálja az ország más részein élőket, hogy azt a csodát, ami felvételeken megjelenik ő is átélje – jelentette ki Bózsó Gyula.

Horváth Csongor


A kiállított képeken a nyári, az őszi és a téli Bükk elevenedik meg – ezt már maga a kiállító, Horváth Csongor árulta el érdeklődésünkre. „A kiállítás a Miskolci Nemzeti Színház felkérésére jött létre, ők kértek fel arra, hogy töltsem meg fotóimmal az emeleti társalgót. A kiállított felvételek az elmúlt három-négy évben készültek, többségük a Lillafüred Online oldalon jelent meg elsőként. A képeket teljesen szubjektív módon állítottam össze, vagyis azok kerültek fel a falra, melyeket a legjobban szeretek” – tette hozzá. 


Horváth Csongor 2021 augusztus óta erősíti a Miskolci Napló és a minap.hu csapatát és amint azt egy tavaly tavasszal készült interjúban elárulta, a média világa már gyermekkora óta vonzza. Különleges, sok szervezést igénylő természetfotói (mint például mikor lefotózták, ahogyan mínusz harminc fokban röptében megfagy a víz, vagy amikor felvételeket készített a júliusi fagyokról a Bükki-töbrökben) mellett a szerkesztőségi munkában is rendkívül aktív: sajtótájékoztatókat, kiállításokat, színházi próbákat, és egyéb sajtóeseményeket épp olyan lelkesedéssel fotóz, mint ahogyan az Akkor és most rovat új felvételein, vagy címlapfotókon dolgozik. 

Munkatársunk kiállítása október 29-éig látogatható a Nagyszínház előadásai alatt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!