Ugrás a tartalomra

A természettel összhangban, azt szeretve létezhetünk

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 08. péntek 15:05
Több száz őshonos fát és cserjét ültetnek el két nap alatt miskolci színészek, polgárőrök és mentők. Az öntözéshez szükséges vizet pedig a tűzoltók hozzák. Az Ébredj! mozgalom a gyerekeken keresztül tanítja a felnőtteket a környezet- és klímavédelemre. A szemléletformáló akció pénteken egy miskolci óvodában kezdődött.
Fotó: Mocsári László

A természettel összhangban, azt szeretve létezhetünk - ezzel a mottóval indult az Ébredj! mozgalom akciója, amely két nap alatt három helyszínen több száz őshonos fát és cserjét ültet el a színház, a mentő, a tűzoltóság és a polgárőrség munkatársaival közösen. 

A program a miskolci Pitypang Óvodában kezdődött. Az akció a gyerekek szemléletformálását is hivatott fejleszteni. Sebő Bella szerint azért ültették a fákat, hogy a madarak oda  költözzenek és ha meleg van, akkor árnyék legyen, de a kislány tudta azt is, hogy a fák tisztítják a levegőt.

A környezet és a klíma védelme, a globális felmelegedés hatásainak és következményeinek csökkentése, az egyéni felelősségvállalás mind olyan célok, melyek nélkülözhetetlenek jövőnk szempontjából. Falticska Viktória szerint nagyon emelkedik a hőmérséklet és nincsen telünk. – Ez az állatoknak és a növényeknek is nagyon fontos és szülőként azért tartom nagyon fontosnak, mert van két gyermekem, és szeretném, ha ők ismernék a szőlőt is, ne csak a datolyát.

Néhány fa egy-egy ügyet jelképez majd. Így lesz közbiztonság fája, életmentők fája, családok fája és összefogás fája is. Stromajer Andrea, az Ébredj! mozgalom vezetője úgy nyilatkozott, a klímaváltozás már a napjainkban zajló folyamat. – Nagyon komoly a helyzet. Naponta halnak ki fajok, egymillió állat és növény van kipusztulóban. Ezek nagyon komoly veszélyben vannak, hogyha nem lesznek rendszerszintű változások. A mi célunk az, hogy felhívjuk a figyelmet erre.

Szombat délelőtt Miskolcon, a Simon tanyán folytatódik a faültetés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!