Ugrás a tartalomra

A tesztbusz már jár, a város elektromos buszai ősztől közlekednek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 28. szombat 15:44
Miközben elkészült Miskolc első tisztán elektromos busza, a város útjait a kocsi egy régebbi típusa rója tesztjelleggel.
Az a bizonyos tesztbusz a május 11-ei, a Tiszai pályaudvaron tartott járműkiállításon. Fotó: Juhász Ákos

Az utazóközönség is kipróbálhatja szerda óta - méghozzá díjmentesen - azt az elektromos tesztbuszt, ami még május 11-én, a Tiszai pályaudvaron rendezett járműkiállításon mutatkozott be a miskolciak előtt. A BYD K9UB DW típusú jármű egy régebbi változata annak a modellnek, melyből az év folyamán Miskolcon forgalomba állhat majd tíz darab.

A tesztbusz az elmúlt napokban a 3A-s járaton közlekedett, szombaton és vasárnap az ötös, hétfőn és kedden pedig a négyes viszonylat útvonalán jár majd.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, az MVK még tavaly nyert meg egy pályázatot a Zöld busz projekt keretében, ennek köszönhetően érkezik Miskolcra tíz elektromos busz, és a töltésükre alkalmas infrastruktúra is kiépül a közlekedési cég telephelyén. Az első járművet Kínában gyártották, a további kilenc teljes egészében Komáromban készül majd. A tervek szerint ősszel már mindegyik forgalomba állhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!