Ugrás a tartalomra

Tevékenyen segíteni, hittel és szeretettel

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. augusztus 29. csütörtök 13:54
„Ahol megjelenünk, a kereszténységet igyekszünk hirdetni, ez a segítségnyújtásban is megnyilvánul” – mondja Héring Istvánné, az Együtt Veled Keresztény Alapokon Országos Egyesület elnöke. A segítőszervezet munkáját Pro Minoritate díjjal jutalmazták.
Fotó: Végh Csaba

A 2017 júliusában alakult egyesület civil szervezetekkel, roma nemzetiségi önkormányzatokkal tartja a kapcsolatot, támogatást nyújtva számukra, illetve egy-egy pályázat megírásával, információkkal segítik a munkájukat. 

Héring Istvánné mellett Berki Elemér elnökhelyettes és Balog Tibor elnökhelyettes alkotja a vezetőséget, kilenc elnökségi tag és aktivisták segítik a munkájukat. Elsősorban Miskolcon tevékenyek, a város döntéshozói és az itt lakók között igyekeznek közvetíteni. – Nagyon jó kapcsolatot ápolunk az önkormányzattal, igyekszünk minden területen segíteni a munkájukat – mondja az elnök, hozzátéve: szintén partneri az együttműködés a városban élő roma lakossággal, akikkel igyekeznek minél több alkalommal találkozni, beszélgetni. 

– Közvetítőként szoros kapcsolatban állunk a Miskolcon élő emberekkel. A Miskolci Máltai Szeretetszolgálat segítségével a város több részére juttattunk el ruhaneműt, bútort a rászoruló családoknak. A Mecénás pályázaton belül lehetősége nyílt az egyesületnek egy sportrendezvény megszervezésére. A barátságos mérkőzéseken túl nagyon jó közösségépítő hatása volt az összejövetelnek, ahol az egyesület felhívta a figyelmet a sport fontosságára, egészségmegőrzésben, betegségmegelőzésben betöltött szerepére – sorolta Héring Istvánné. 

Szintén a Mecénás pályázat segítségével roma hagyományőrző napot szerveztek az Ady Endre Művelődési Házban, ahol a gyerekeknek mikuláscsomagot osztottak a város képviselőivel együtt. 

– Bárki nyugodtan fordulhat hozzánk, a szociálisan hátrányos helyzetű családokon igyekszünk segíteni. A közösségek építését szintén fontos célnak tekintjük, a kulturális és sportrendezvényeink ezt is elősegítik. Jók a visszajelzések a programjainkról, folytatjuk, kiegészítjük ezeket. A jó kapcsolatok, a folyamatos kommunikáció fenntartása vállalásunk – emeli ki az egyesületi elnök, aki elárulta: nagyon örülnek az elismerésnek, annak, hogy a város felfigyelt rájuk és figyelemmel kíséri tevékenységüket. – Ez még inkább arra sarkall minket, hogy folytassuk a megkezdett munkát – teszi hozzá a díjazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!