Ugrás a tartalomra

Tiszteletreméltó P. Kelemen Didák miskolci követei Itáliában

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 03. csütörtök 13:34
A Minorita Rend és a Miskolci Nagyboldogasszony Plébánia,a Szent Ferenc és a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus az Éltető Lélek Alapítvány közreműködésével zarándokutat szervezett szeptember 19-23 között Rómába és Assisibe azzal a céllal, hogy P. Kelemen Didák miskolci minorita rendi szerzetes működését a legszélesebb nemzetközi körben megismertesse, ezzel is hozzájárulva boldoggá avatási perének mielőbbi sikeres befejezéséhez.

Szeptember 20-án este 6 órakor a Római Magyar Akadémia Liszt Ferenc termében vetítették le a Kelemen Didák atya életéről készített dokumentumfilmet, mely igen elismerő visszhangot váltott ki a meghívott vendégekből. A filmvetítést hangverseny követte, melyen a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus és a Szent Ferenc Kórus neves magyar és ferences minorita zeneszerzők remekműveit szólaltatta meg, Gergely Péter Pál karnagy vezényletével.

A Római Magyar Akadémia ezen meghirdetett programján képviseltette magát  Habsburg-Lotharingiai Eduárd Szentszéki Magyar Nagykövet megbízásából Érszegi Márk Aurél Nagykövetségi Tanácsos, Németh László, a Római Magyar Lelkészség vezetője. A rendezvényen fővédnökként Német Norbert, a Pápai Magyar Intézet Rektora is részt vett.

Másnap a Minorita Rend legnagyobb templomában /Basilica dei Santi XII Apostoli/ énekeltek  a magyarok. Következő este pedig Assisiben, a Szent Ferenc Bazilikában szerepeltek a kórusok. Az ünnepi nagymisét a bazilika zeneigazgatója, P. Giuseppe Magrino szervezte és celebrálta.

További hírek

Olvasnivaló