Ugrás a tartalomra

Tizenhárom fiatal mutatta meg szónoki képességét

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 17. kedd 16:03
A Miskolc Város Ifjú Szónoka verseny a miskolci fiatalok körében termékeny talajba hullott – fogalmazott Szitás Benedek, a megmérettetés alapítója a városházán. Az önkormányzat és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara retorikai versenyt rendezett pénteken középiskolások számára.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Élőszóban való jártasságukról adtak számot középiskolások a Városházán. A fiatalok öt-öt percben mutatták meg szónoki rátermettségüket a világos, tiszta beszédről, a helyes stílusról és a meggyőző érvelésről.

A diákok Berzsenyi Dániel: Barátomhoz című versének egyik részletére építették szónoklatukat. Gál Péter Zoltán a Herman Ottó Gimnáziumból érkezett. – Nagyon sokat készültem rá, mert szerettem volna igazán komolyan venni a versenyt. Úgy érzem, hogy ha az ember érzi magában azt, hogy képes valamit megcsinálni, és képes érte tenni is, akkor semmi sem lehetetlen.

A verseny alapítója szerint a szónokláshoz gyakorlat, tapasztalat és elméleti tudás is szükséges. Szitás Benedek úgy nyilatkozott a tizenkét évvel ezelőtt megalapított szónokverseny a miskolci fiatalok körében termékeny talajba hullott. – Megvan a miskolci fiatalokban a készség az édesanyánktól megtanult nyelv iránti alázat és szeretet. A mi versenyünknek már országos hírneve van.

Az alapító hozzátette, hogy Miskolc büszke lehet fiataljaira, mert az utóbbi hét évben az országos Kossuth szónokversenyről mindig valamilyen díjjal tértek haza. A megmérettetést évek óta a Miskolci Egyetem Jogi Kara és a város önkormányzata közösen rendezi meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!