Ugrás a tartalomra

Tizenöt százalékos nyugdíjemelést tart elfogadhatónak a MASZSZ

mti.hu
Utoljára módosítva
2022. december 05. hétfő 11:53
A Magyar Szakszervezeti Szövetség(MASZSZ) januárra 15 százalékos nyugdíjemelést tart elfogadhatónak, a szövetség nyugdíjas tagozata pedig elvárja, hogy a 160 ezer forint alatti nyugdíjból élőket egyösszegű 50 ezer forinttal sürgősen kompenzálja a kormány - derül ki a MASZSZ  hétfői közleményéből.

Zlati Róbert, a MASZSZ elnöke szerint vagy szándékosan elszámolta magát a kormány novemberben vagy nagyot tévedett, amikor 6,1 százalék helyett mindössze 4,5 százalékkal emelte a nyugdíjakat. A szövetség nyugdíjas tagozatának szakértőivel egyeztetve - az elmaradást és a 15 százalékos inflációt figyelembe véve -  az elnök azt tartja korrektnek, ha januárban a nyugdíjakat is legalább 15 százalékkal emeli a kormány.

A szövetség azt kéri a döntéshozóktól, hogy a 160 ezer forint alatti nyugdíjból élők kritikus helyzetén legalább egyszeri 50 ezer forinttal próbáljon átmenetileg segíteni. Az elnök ezt azért tartja indokoltnak, mert  az Európai Unióban Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben az élelmiszerárak, és ez a rezsi drasztikus drágulásával együtt a kisnyugdíjasok számára elviselhetetlen teher.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!