Ugrás a tartalomra

Több kéz, kevesebb szemét, tisztább Görömböly

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. március 19. szombat 19:42
A városrész pincesorát hulladéktalanították a helyiek szombat délután. 
Védőkesztyűre és zsákra fel! Fotók: Juhász Ákos 

Nem az első, nem is az utolsó alkalom ez, amikor a Görömbölyi Kulturális Egyesület zéró toleranciát hirdet az útszélen „felejtett” lomok számára. Az elharapódzó illegális szemétlerakatok csakhamar képesek belerondítani a természeti adottságai alapján különben vitán felül festői domboldalak miliőjébe.

– A környéken nagyon sok illegális szemétlerakat van, amiket szeretnénk megtisztítani, mivel a görömbölyi családoknak ez a pincesor felkapott szabadidős helyszíne – fogalmazta meg az akció kezdete előtt Mezővári Attila, az egyesület elnöke motivációjukat.

A Görömbölyi Kulturális Egyesület 1999 óta ápolja a városrész hagyományait, számos kulturális rendezvényt szerveztek már. Ismeretterjesztő célzatú programokkal tarkított eseményeiket az itteni kicsik s nagyok igényeihez szabják – legyen szó húsvéti locsolkodásról vagy épp betlehemezésről: Görömböly földrajzi és helytörténeti tudnivalói nem maradnak titokban senki előtt sem.

Borkuti László önkormányzati képviselő csatlakozásával késő délutánig mintegy száz dolgos kéz hajította fekete zsákba, mi abba való

A brigád ezt követően a nem messze húzódó, Görömbölyt Tapolcával összekötő földút mentén fölgyülemlett hulladékhalmoknak is hadat üzent. – Múlthéten már volt itt egy szedés, de így is maradt sajnos azért elég sok minden – utalt a visszatérő rendszerességgel tartott lakossági szemétgyűjtésekre az elnök, melyeknek az egyesületén kívül sokan mások is kezdeményezői Görömbölyön.

A résztvevőket a program zárásaként Halász Ákos pincéjénél zsíros kenyérrel, szörppel és borral vendégelték meg

Nem ritka jelenség az efféle ténykedés errefelé. A környezetvédelem és lokálpatriotizmus iránti elkötelezettség szép számban hozza össze a tenni és szedni akarókat alkalomról alkalomra a Görömböly-patak mindkét oldalán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!