Ugrás a tartalomra

Több mint 250 új parkolóhely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 13. kedd 09:21
A parkolóhelyeket a kórház egykor cserjés, bozótos területén alakították ki. A fejlesztés mintegy 8-9 ezer négyzetméter kihasználatlan területet érintett, amelyen három önálló, szilárd burkolattal ellátott parkolót építettek ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban ez év március elején indult az a beruházás, amely a gépjármű parkolóhelyek bővítését tűzte ki célul. A beruházásra azért volt szükség, mert az intézmény területére belépő, rendkívül nagyszámú személy- és tehergépjármű forgalom, illetve ezen autók parkolása parkolóhely hiányában már akadályozta a kórházi betegellátást, a mentőforgalmat, a betegellátó épületek működéséhez, szakmai kiszolgálásához kapcsolódó gépjárművek forgalmát.

A patológiai épületrész melletti – egykor cserjés területen – 116 személygépkocsi állhat meg biztonságosan, emellett 4 mozgáskorlátozott parkolóhely is rendelkezésre áll. Emellett plusz két szilárd burkolatú parkoló épült, az egyik 93, a másik 43 autó befogadására alkalmas; így 252 személygépjármű parkoló és 4 mozgáskorlátozott parkoló, azaz összesen 256 parkolóhely kivitelezése történt meg a kórház területén.

Mindhárom parkoló térkőburkolattal ellátott: ehhez 6500 négyzetméternyi térburkolókövet, a 3 parkolót körbevevő, mintegy 2100 méter szegélykövet használtak fel, valamint 300 négyzetméter aszfaltozott felületű útburkolatot építettünk ki, amely közvilágítással ellátott. A parkolók építésének kivitelezési ideje, szerződés szerinti befejezési határideje 2019. július hónap volt, amelyet a kivitelező a kazincbarcikai Csillagszer Kft. vállalási határidő előtt teljesített.

Az elkészült 3 önálló parkolót a kórház június 26-tól parkolásra megnyitotta, így az intézménybe érkező betegek, hozzátartozók kulturált körülmények között, biztonságosan parkolhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!