Ugrás a tartalomra

Több mint 300 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás az első havazás után Franciaországban

MTI
Utoljára módosítva
2019. november 15. péntek 14:33
Egy ember meghalt és több mint háromszáz ezer háztartásban szünetelt pénteken az áramszolgáltatás Franciaország délkeleti megyéiben az előző este kezdődött heves havazás miatt.

Egy 63 éves férfi életét vesztette, mert rádőlt egy fa a Lyontól délkeletre található Roche településen - közölte a helyi prefektúra. A sofőr a gépkocsijára dőlt fát próbálta meg

A folyamatos és erős havazás következtében Lyon környékén két nagyfeszültségű vezeték meghibásodása miatt állandósultak az áramkimaradások péntekre virradó éjjel.
    "Jelenleg 330 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás. Rengeteg a hó. Éjszaka nehezek voltak a körülmények, és nehéz megmondani mikorra tudjuk helyreállítani a szolgáltatást" - mondta Robin Devogelaere, az Enedis áramszolgáltató kommunikációs igazgatója a francia hírügynökségnek.

"Rendkívül súlyos a helyzet, mert egyetlen körzetre koncentrálódik. Ezért is jelentősek a károk az elektromos hálózatban. Kidőlt fák, hótól roskadozó faágak, amelyek megfagytak és áramszüneteket okoznak. A tapadó hó beborítja az elektromos vezetékeket" - tette hozzá.

A havazás a reggeli órákban jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben is: Grenoble és Lyon környékén szünetelt a vasúti közlekedés, a teherszállító járműveknek pedig megtiltotta a rendőrség a közlekedést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!