Ugrás a tartalomra

A töltőoszlopok már várják a város új elektromos buszait

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 03. péntek 13:59
A Zöld busz projekt keretében nem csak 10 autóbuszt szerez be az MVK, hanem az azok működtetéséhez szükséges töltőinfrastruktúrát is megvették. 
Fotók: Juhász Ákos

Elkészültek az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) telephelyén azok a töltőoszlopok, amikkel a hamarosan Miskolcra érkező 10 elektromos autóbuszt működtetik majd. Egy elektromos buszt körülbelül 3-4 órán keresztül kell tölteni, hogy menetkész legyen. A töltők a napokban a tervek szerint már teljes egészében üzemkészek lesznek.

-  Tíz darab töltőfejet, illetve szatelitet építettünk ki, illetve egy elektromos fejlesztést végre kellett is végrehajtani, ami trafótól kezdve olyan elemeket is tartalmazott, ami biztosítja majd a megnövekedett energiafelhasználásunkat. Ezek most már olyan kilencvenöt százalékos készültségben vannak, az MVK telepén, a napokban valószínűleg az MVM is ráköti őket a hálózatra – mondta Lukács Zsolt, a vállalat autóbuszközlekedési igazgatója.


Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a közlekedési vállalat 2021-ben a Zöld busz projekt keretében nyert támogatást a környezetbarát buszok beszerzésére és a hozzájuk tartozó töltőállomás kiépítésére. Az első jármű Kínában már elkészült, a további kilencet teljes egészében Komáromban gyártják. A tervek szerint ősszel már mindegyik forgalomba állhat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!