Ugrás a tartalomra

Tombolt, fenyegetett, lopott – éppen ideje csücsülni

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 06. péntek 14:36
Legalább öt bűncselekményt követhetett el Miskolcon az a férfi, akinek csütörtökön a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy román férfi október 25-én délben Miskolcon az Ady Endre utcán a járda mellett lévő mintegy 130 cm hosszúságú terelőoszlopok egyikét kitörte. A vascsővel előbb az arra járó gyalogosokat fenyegette, majd a Búza téri aluljáró lépcsőjét és burkolati elemeit ütötte. Az aluljáró lépcsőjének homlokzati részét több helyen megrongálta, a darabokat a járdára szórta, majd egy szemetesnek is nekiment, a helyéről levéve eldobta azt.

A gyanúsított pár nap múlva, 30-án hajnalban Miskolcon a Tiszai-pályaudvaron lévő aluljáróban észrevett egy ott alvó embert, akitől elvette a mobiltelefonját. November 3-án délelőtt folytatta bűntetteit: bement egy főutcán lévő telefonüzletbe, ahonnan az egyik telefonra szerelt áruvédelmi zsinórt eltávolította, majd a készüléket magával vitte. Ez 269.000 Ft értékű lopás volt. Ezután egy Győri kapui boltban szeszes italt akart lopni kabátjába rejtve, azonban az áruház dolgozói tetten érték.

A gyanúsítottal szemben rongálás, garázdaság, kifosztás és lopások miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életmódjára figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok számára elérhetetlenné válna vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntését az ügyész elfogadta, azzal szemben a gyanúsított és a védő fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

További hírek

Olvasnivaló