Ugrás a tartalomra

Tompa-nap Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 11. péntek 08:33
A hagyományoknak megfelelően szeptember 18-án, pénteken 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról a martin-kertvárosi könyvtárban.

Tompa Mihály ezer szállal kötődik Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez, hiszen 1849-1851. között a Putnok melletti Keleméren volt református lelkész, Miskolcon adták ki többek között a Regék, beszélyek, az Egyházi beszédek, valamint a Két halotti beszéd című munkáját.

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtára ezért is tartja fontosnak a Tompa-kultusz ápolását – tájékoztatta szerkesztőségünket Brézai Zoltán PR-munkatárs.

Az intézmény ebben az évben a Martin-Kertvárosi Nyugdíjas Klubbal közösen tartja megemlékező ünnepségét. Szeptember 18-án, pénteken 16 órától kulturális műsorral készülnek a szervezők, melynek során megemlékeznek a bibliotéka névadójáról, és megkoszorúzzák mellszobrát. A rendezvényen az érdeklődők megtekinthetik „... a dal éltet, tart örökre...” Tompa Mihály emlékezete című filmet, amit a Putnoki Városi Televízió készített a költőről. A könyvtár a környék óvodásairól és iskolásairól sem feledkezik meg. Számukra Tompa Mihály virágverseit bemutató foglalkozásokat terveznek.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!