Ugrás a tartalomra

Tovább szépül, fejlődik a Történelmi Avas

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 15. szerda 15:02
Arra szeretnék ösztönzi Miskolc lakosságát és a látogatókat, hogy szabadidejüket aktívan, az Avas-tetőn kialakított zöld természeti környezetben sportolással, sétával, egyéb természetközeli szabadidős tevékenységgel töltsék el.
Fotó: Horváth Csongor

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 217,23 millió forint vissza nem  térítendő támogatásra nyújt be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) támogatási rendszeréhez a TOP PLUSZ-1.3.2-23-MI1-2024-00001 azonosítószámú „Avas-tető komplex fejlesztése I. ütem” elnevezésű projekt megvalósítására. Sajtóközleményben ismertették, hogy: a miskolciak igényeinek megfelelően a Történelmi Avas tovább szépül, fejlődik. A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.

A TOP Plusz-1.3.2-23 kódszámú, Fenntartható városfejlesztés c. felhívásra benyújtandó projekt átfogó célja hogy – kapcsolódva a területen megvalósult fejlesztésekhez, azokat kiegészítve – olyan jó minőségű, vonzó környezetet hozzon létre az Avas-tetőn, amely arra ösztönzi Miskolc lakosságát és a város látogatóinak erre fogékony csoportjait, hogy szabadidejüket aktívan, a területen kialakított zöld természeti környezetben sportolással, sétával, egyéb természetközeli szabadidős tevékenységgel töltsék el.

A fejlesztés eredményeként megtörténik a korábban megépült komfortpontok környezetének rendezése, a szükséges gyalogos és személygépkocsival történő biztonságos megközelíthetőség biztosítása, valamint a komfortpontok közműhálózatba történő bekötése - írták a közleményben. 

A projektről bővebb tudnivalókat a város hivatalos weboldalán olvashatnak.

Illetve további információ kérhető:

Miskolc, Városház tér 8., Pályázati Főosztály
telefon: (46) 512-704
e-mail: palyazat@miskolc.hu 

További hírek

Olvasnivaló