Ugrás a tartalomra

Tűzifa és barnaszén programot hirdet a kormány 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 08. csütörtök 11:30
Kormányinfót tartott csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol bejelentette, hogy tűzifa és barnaszén programot hirdet a kormány. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több fontos kormányzati döntést is bejelentett: 
- Az energiaválság mára olyan méreteket öltött, hogy már ellátási problémák vannak. Mivel a gázár emelkedett a legnagyobb mértékben, ezért a gázfogyasztást csökkenteni kell. A kormány a takarékoskodást saját magán kezdi: 25%-os gázcsökkentést írnak elő az állami intézményekben és az állami tulajdonú társaságoknál.  A kórházakra és a bentlakásos szociális intézményekre nem vonatkozik a korlátozás.
- A kormány arra kér mindenkit, hogy takarékoskodjon a felhasznált energiával az ésszerűség határain belül.
- Tűzifa és barnaszén programot indít a kormány, ezzel kiváltva a gázfogyasztást. Szeptember közepétől nem csak a tüzépeken, hanem közvetlenül az erdészetektől lehet fát vásárolni, amire hatósági árat állapítanak meg.  Az erdőgazdaságok 10 köbméter fát minden háztartásnak tudnak biztosítani a fűtésszezon kezdetére. 
- A barnaszén kitermelés 50 ezer tonnáról 280 ezer tonnára emelhető szükség esetén. 
- A vállalati szektorban komoly nehézségek vannak, ezért a kis és közepes vállalkozások támogatására külön programot dolgoz ki a kormány, munkahelyvédelmi programra van szükség. 
- A távhő ára a lakossági fogyasztók számára továbbra sem fog változni. Minden távhős lakást mérőórával fognak ellátni – ez a következő 4-5 évben történhet meg. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!