Ugrás a tartalomra

Új eszközökkel bővült a népkerti fitneszpark

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. szeptember 05. hétfő 11:17
Az új kondigépeket szinte azonnal használatba vették a miskolciak. 
Máris használják a most átadott eszközöket. Fotók: Juhász Ákos

Hivatalosan is átadták hétfőn a Népkertben található fitneszpark bővítését. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a több millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a kültéri edzőterület mintegy ötven négyzetméteren hat eszközzel gyarapodott. Révész Péter, a terület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a bővítést a park népszerűsége indokolta. 

- A beruházás még augusztus második felében kezdődött, a célunk az volt, hogy a Népkert szeptember elejétől még több lehetőséget biztosítson a sportolni vágyó miskolciaknak – mondta el a politikus, aki kiemelte, a fejlesztés kilencven százalékban uniós forrásból valósult meg, a hiányzó összeget pedig az önkormányzat biztosította saját forrásból. 

A kondipark használói ötleteket, javaslatokat is adtak a Népkert fejlesztésével kapcsolatban a terület önkormányzati képviselőjének, Révész Péternek

A hat újabb kondigép ugyanazokat a funkciókat nyújtja, mint amit a korábban telepített társaik tudnak, az eszközöket már hétfő reggel használatba vették a Népkert rendszeres látogatói. 

Révész Péter


Révész Péter felelevenítette, a belvárosi parkban májusban adták át a több mint egy kilométer hosszú futókört, ami szintén nagy népszerűségnek örvend. Mint mondta, a fejlesztéssel nem állnak le: a régi, használaton kívüli salakos sportpálya területén parkolót, strandröplabda pályát, valamint egy kutyafuttatót is kialakítanának. „Képviselőtársam, Szilágyi Szabolcs a Herman Ottó Múzeum szakembereivel dolgozik azon, hogy a területen egy állandó interaktív kiállítás is létrejöhessen” – tette hozzá. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!