Ugrás a tartalomra

Új gyalogos utakat alakítanak ki az Avastetőn 

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 04. szerda 11:48
Hamarosan összekötik az Avas II. sort a Kálvária dombbal. Ha az út elkészül, akkor az avasi pincesoroktól egészen a kilátóig lehet majd eljutni a lépcsők kikerülésével.
Fotók: Juhász Ákos

Ahogyan arról már beszámoltunk, Miskolc városa az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokból mintegy kilencszázmillió forintot takarított meg. Az önkormányzat mindezt több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére használja fel.

Így többek között rendbe teszik a történelmi Avas és az Avastető számos területét, illetve a Kálvária környékét – cserjegondozással, az elvadult, gazos területek felszámolásával, a növényzet ritkításával, gallyazással, a balesetveszélyes, törött, sérült, beteg és elszáradt fák kivágásával.

Jelenleg a tereprendezés folyik az Avas II. sort és a Kálvária dombot összekötő gyalogúton – tudta meg a Miskolc Televízió kedd délelőtt a helyszínen. A Városgazda műszaki vezetője arról számolt be stábunknak, hogy éppen hol tartanak a munkálatokkal.

Kertész Béla stábunknak elmondta: ez is része az avasi zöld projektnek, amelyből egy, a Perczel Mórról a Zsolcai sorhoz fölmenő százhetven méteres szakasz már meg is valósult. A szakember hozzátette, a soron következő százhatvan méteres távnak a cserjézést is elvégezték már.
 
Nemsoká terméskővel töltik fel a területet, földborítást kap és mulccsal töltik fel, aztán szegélyek kerülnek a gyalogútra. Mindezt hosszú előkészítő munka előzte meg.

- Az aljnövényzetet teljes mértékben ki kellett irtani. Nagyon sok száraz fa volt benne, ami a gyalogosok számára balesetveszélyes lett volna, így ezeket is kivágtuk, hogy egy tiszta, átlátható terepen haladjon a gyalogút – taglalta Kertész Béla.

A munkálatokkal december közepéig végezhetnek, amikor is már a gyalogosok is birtokba vehetik az utakat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!