Ugrás a tartalomra

Újabb toborzónapot tartott a Miskolci Paktumiroda

Kolmonth Anett
Utoljára módosítva
2020. július 21. kedd 14:45
A Tudomány és Technika Háza adott otthont annak a toborzónapnak, amit a miskolci önkormányzattal, illetve a megyei kormányhivatallal együttműködve szervezett a Miskolci Foglalkoztatási Paktum. Az eseményen az eddigiekhez képest több munkáltató várta személyes tanácsadással az álláskeresőket.
Mocsári László képgalériája

Az elmúlt években a toborzónapokon folyamatosan nőtt az igény a munkakörök és az álláskeresők iránt is, így kedden már egy tágasabb helyszínen, a Tudomány és Technika Házában várták az érdeklődőket.

A tizennégy kiállító cég között voltak visszatérő munkaadók és olyanok is, akik most állítottak ki először. Ilyen volt például a Szimbiózis Alapítvány, ahol megváltozott munkaképességű dolgozókat szeretnének foglalkoztatni. Nagyon sokan vannak, akik kiestek a munkából valamilyen betegség miatt, és a nyílt munkaerőpiacon már nem tudnak elhelyezkedni – mondta el Szilágyi György, a Szimbiózis Alapítvány szociális munkatársa.

A Paktumiroda a cégekkel való kapcsolattartáson kívül folyamatosan közvetíti a munkavállalókat azokhoz a munkaadókhoz, amelyek a veszélyhelyzet alatt sem függesztették fel a toborzást. Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője elmondta: a kialakult járványhelyzet érzékenyen érintette az ország, és ezen belül a régió gazdaságát is. Sokan veszítették el a munkahelyüket, nekik is próbál segíteni ez a kezdeményezés azzal, hogy kapcsolatot teremt a foglalkoztatók és a munkavállalók között – tette hozzá.

A toborzónap azoknak az álláskeresőknek is segítséget nyújthatott, akik már nem pályakezdők, de kínáltak állásokat többek között az alacsony iskolai végzettségűeknek, és a gyed-ről, gyes-ről visszatérőknek is.

A Miskolci Paktumiroda munkatársai június 9-től már újra személyesen állnak az érdeklődők rendelkezésére a Széchenyi út 60. alatt.

További hírek

Olvasnivaló