Ugrás a tartalomra

Újra fogadja a kikapcsolódni vágyókat a Miskolctapolca Barlangfürdő

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. január 26. csütörtök 12:06
Végeztek az ilyenkor szokásos, éves karbantartással, így csütörtök reggeltől ismét fogadja a fürdőzőket a miskolci turisztikai szektor egyik kiemelkedő bástyája. Hacsak nem romlik tovább a gazdasági helyzet, akkor idén biztosan nyitva is marad a Barlangfürdő.
Fotók: Mocsári László

Szlovák fiatalok csoportja várta a bejáratnál a 9 órás nyitást csütörtök reggel. Az első egy órában aztán többen csatlakoztak hozzájuk: fiatal párok mellett szép számban érkeztek a nyugdíjas korosztály tagjai is. Többen azt mondták lapunknak, hogy rendszeres látogatói a Miskolctapolca Barlangfürdőnek, várták már, hogy befejezzék a karbantartást.

- Megtartottuk az ígéretünket, újra kinyitottunk - mondta a nyitásra kilátogató miskolci polgármester.

Veres Pál felidézte, szintén ígérték, hogy lerövidítik az ilyenkor szokásos karbantartási időszakot - két hét alatt sikerült is befejezni a munkát, így ismét fogadhatnak fürdőzőket a feltöltött medencék.

A városvezető felidézte, hogy a Miskolc Holding Zrt. Igazgatótanácsának január 19-ei döntése alapján 2023-ban nyitva is marad a közkedvelt fürdő, hacsak - tette hozzá Veres Pál az elszabadult energiaárakra utalva - "nem történik valami nagyon drasztikus változás, amire azért volt példa a hátunk mögött hagyott időszakban".

- Lassan csorognak a források is, a vállalkozók részéről már mintegy 10 millió forint támogatást megkaptunk az előző évre vonatkozóan a fürdő újranyitására, amit az önkormányzat 42 millió forinttal biztosított - húzta alá a városvezető.

Veres Pál hangsúlyozta: a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Fürdők Kft. üzletei terve is tartalmazza, hogy a Barlangfürdőt finanszírozni fogják 2023-ban.

- Működnie kell a fürdőnek, hiszen Miskolctapolcát nem hagyhatjuk ilyen nemzetközi attrakció nélkül - emelte ki a városvezető, hozzátéve: egész évben várják tehát a látogatókat az európai szinten is egyedülálló fürdőben.

Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, mindent megtettek annak érdekében, hogy ismét kitárhassák a kapukat a látogatók előtt. Hozzátette, így is rengetegen jöttek el hozzájuk, közel ezerötszázan regisztráltak a januári, úgynevezett szárazlábas túráikra. Gyakorlatilag az ország minden tájáról érkeztek "túrázók" a múlt héten.

Szopkó Tibor alpolgármester szintén a fürdő turizmusban betöltött fontos szerepét hangsúlyozta.

- A miskolci városvezetés stratégiai ágazatként kezeli a turisztikát. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyik kitörési pontja a városnak, és ennek az egyik legfontosabb eleme a Barlangfürdő. Azzal, hogy itt vagyunk az újranyitásnál, hitet teszünk a turizmus mellett is - mutatott rá.

A Barlangfürdőt ezt megelőzően 2022 októberében nyitották újra. A turizmus-vendéglátás területén működő és a Barlangfürdő nyitvatartásában érdekelt vállalkozások hozzájárulásai és az önkormányzat átcsoportosított anyagi forrásai együtt tették lehetővé, hogy a tavalyi utolsó negyedévben is működhetett az Európában egyedülálló miskolci fürdő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!