Ugrás a tartalomra

Újra kvaterkázhatunk az Avason

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 18:32
Hosszú várakozás után visszatér az Avasi Kvaterka a pincesorokra. Június 5-én, szombaton délután 5 órától egészen éjfélig újra várják a kvaterkázni vágyókat. Pincéről pincére sétálva, változatos programok és gasztronómiai élmények közül választhatnak a látogatók.
Fotó: Juhász Ákos

Az idei év első kvaterkáján öt helyszínen várják őket. Az Avasi Bortanyán 5 órától a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület játszóháza és gyermekmegőrzője várja a kicsiket, ahol csuhéfonásban, baba készítésben és nemezelésben vehetnek részt a gyerekek. Gulyás Géza festőművész megmutatja, hogyan lehet borral festeni. Műveiből kiállítás látható, vásárlási lehetőséggel.

A gasztronómiai élményekhez kellemes zenés kikapcsolódást ígér fél 7-től Szécsi Viki és Mihula Vihajlo akusztikus előadása, fél 9-től pedig Nagy Nándor, a Miskolci Nemzeti Színház zeneszerzője adja a kis esti zenét zongorán.

Itt lesz a Villamerica Steakhouse a smokerben sütött húsokkal, akik pedig édesebb ízekre vágynak, azok megkóstolhatják a San Giorgio fantasztikus, frissen sütött olasz péksütijeit. A borospincében lévő választékon kívül megkóstolhatják Maul Pincészet igen hatékony Vakcináit, a Koch Pincészet díjnyertes borait, és a Gallay Kézműves Pince új borait is.

A Nádler Pincében élő kis esti zenés hangulat mellett 12-féle saját termelésű, bükki bor közül lehet választani, és az eredeti avasi zsíroskenyér sem marad el.

A Polgármester Pincében a Gönci Pálinka, az Angyal Borászat és a Pátzay Borászat kínálatából lehet kortyolni.

Megmutatja magát egy új helyszín, a Sub Rose Outdoor is. A finom sörök és borok mellé pethőtomi készít egyszerű és nagyszerű tapasokat.

A Pinyó is kinyit, a Tokaj Portius pincészet és a Sub Rosa by Gallay borai mellé zsíroskenyeret lehet majszolni.

A kvaterkázást, egy jó beszélgetést a résztvevő vendégekre bízzák a szervezők, hiszen már régen lehettünk együtt, így van miről kvaterkázni.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ügyeljenek egymásra a látogatók, és tartsák be a vírushelyzetre ajánlott óvintézkedéseket. A szabadtéri rendezvényen az aktuális kormányrendelet betartására szigorúan figyelnek a rendezők, így aki a belső terekben szeretne tartózkodni, az ne felejtse otthon az oltási igazolványát és maszkját sem.

 
facebook.com /avasikvaterka
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!