Ugrás a tartalomra

Újra lövik az oroszok Kijevet

24.hu
Utoljára módosítva
2022. október 10. hétfő 14:27
Hétfő reggel hónapok óta először érte támadás Kijevet. A rakéták a reggeli csúcsidőben vették célba a fővárost. A reggeli támadásokban eddig nyolcan haltak meg, harminchatan pedig megsebesültek - számolt be a 24.hu. Mint írják, további tíz ukrán várost, köztük a nyugat-ukrajnai Lvivet is lőtték az oroszok. Ukrán tisztviselők szerint az energia-infrastruktúra volt a támadás célpontja: az áramkimaradások megzavarták az internetszolgáltatást, több város áram és központi fűtés nélkül maradt.

A helyi média beszámolói és regionális tisztségviselők szerint robbanások sorozata rázta meg Ukrajna fővárosát, Kijevet hétfőn reggel - írja a 24.hu. A Kyiv Independent értesülése szerint legalább négy robbanás hallatszott, és helyszíni beszámolók szerint füst szállt fel a városközpont felől. Az ukrán katasztrófavédelem szóvivője közölte, hogy halottak és sérültek is vannak, a városban és a környező régióban légiriadót rendeltek el. 

Hónapok óta először támadták az ukrán fővárost: Kijevet legalább négy rakéta vette célba hétfő reggel. A főváros mellett több ukrán várost is újból lőni kezdtek. A Guardian tudósítói Kijevben több rakétát hallottak elhaladni a fejük felett, amelyek közül legalább egy becsapódott, nem sokkal később pedig egy negyedik detonáció hallatszott.

Az ukránok kemény orosz megtorlásra készültek a Krími hídon történt szombati robbanást követően, amely kulcsfontosságú a dél-ukrajnai fronton szolgálatot teljesítő orosz csapatok ellátása szempontjából. Az éjjel eltalált célpontok között volt Zaporizzsja városa, amelyet már a harmadik egymást követő éjszaka lőnek, valamint Mikolajiv kikötőváros is. Hétfőn további robbanásokat jelentettek Dnyipróból, Zsitomirból, Ternopilból és Hmelnyickijből.

Hétfő reggel Oroszország ismételten csapást mért több ukrán városra is országszerte. Kijevet négy rakétatalálat érte: az egyik a Sevcsenko parkot, a főváros egyik legforgalmasabb rekreációs pontját találta el. A lövedék azon belül is egy játszótér közelében csapódott be.

Az ukrán főváros rendőrkapitánysága szerint eddig öten meghaltak és tizenketten megsérültek a hétfő reggeli támadásokban. 

A 24.hu folyamatosan frissülő tudósítása ITT olvasható. 
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!