Ugrás a tartalomra

Újra Miskolcon lép fel a Zártosztály

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 16. péntek 16:26
Az Ady Endre Művelődési Házban lép fel szombaton este fél 9-től a Zártosztály és a Bakancsos Edda.

A 2013 óta működő Zártosztály legénysége – két év hallgatás után – az idei nyárra egy nagyobb koncertet hoz össze Miskolcon. A bevált formula szerint a banda egykori eddás tagjain kívül – vendégként – felsorakoznak a bakancsos formáció zenészei is. Idén dobost cseréltek, amit gyakorlatilag házon belül oldottak meg, 2022-re pedig már most körvonalazódnak a tervek.

A 2017-es, 2018-as, 2019-es, nagy sikerű, telt házas bulit ismétlik most meg a volt Edda tagok, akik közül idén is biztosan fellép majd Miskolcon Zselencz Zsöci László, Csapó Buksi György, Fortuna Tüsi László, Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Darázs István és Róna György. Rajtuk kívül itt lesz még Schrott Peti énekes poszton és Lázár Zsiga (billentyű és hegedű).

Az Edda Művek második nagylemeze 1981-ben jelent meg, tehát idén 40 éves. Ez alkalommal kitüntetett figyelmet kap a minimum kétórás műsorban ez az album. Mirkovics Gáborral, valamint a régi-új dobossal, Fortuna László Tüsivel Hímer Bertalan Paya beszélgetett, ebből szemezgettünk.

Mirkovics Gábor Zserbó elárulta, 2019-ben olyan jól sikerült az utolsó buli, hogy azóta is bennük motoszkált a folytatás.

– Már egyikünk sem fiatal, nem tudhatjuk előre, hányszor tudunk még összejönni. Ez tényleg egy „osztálytalálkozó”, ami arra jó, hogy jól érezzük magunkat, még egyszer játsszuk el ezeket a dalokat, és a fiúk is találkoznak egymással, meg a közönséggel – mondta.

Kicsit változtattak a műsoron, megtűzdeltük jó pár, 1-3-as lemezen szereplő dallal. – A mostani Zártosztály egy jó kis válogatásműsorral tud kiállni, persze vannak köztük újabb dalok is, amik tavaly és 2019-ben jelentek meg. Mindkét korszakot érinti a repertoár. Úgy válogatunk, hogy mindenkinek megfeleljen. Nyilván, minden dalt nem tudunk eljátszani, nagyon-nagy a repertoár, de a legfontosabbak biztos, hogy ott lesznek a műsorban. Idén negyven éves a második Edda lemez, de külön erre nem hegyezzük ki a műsort.

Jövőre néhány „évfordulót”, születésnapot meg tudnak ünnepelni, szeretnének egy budapesti és egy újabb miskolci koncertet megtartani.

Fortuna László Tüsi arról beszélt, hogyan került be idén dobosként az „alap” Zártosztályba.

– Nem tudok, csak részinformációkat. Hirleman Bercinek a külföldi zenekara annyira beindult, hogy nem tudta már vállalni a Zártosztályt, és, mivel én többször zenéltem már a srácokkal, a repertoár nagy részét ismertem is, megkérdezték, hogy vállalom-e. Mondtam, hogy van néhány zenekarom, de elvállalom, hiszen nincs olyan egetverően sok buli. Gyakorlatilag a bakancsos koncerteken már háromszor felléptem velük, így megvolt az ismertség zenei vonalon is.

Úgy fogalmazott, „megkínozta”, hogy a komplett műsort megtanulja. – Rendesen meg kellett tornáztatni az agyamat. Telepakolták mindenféle hétnegyedekkel a dalokat, meg kiállások, amiket nem volt mese, hangról hangra meg kellett tanulni. Mást nem üthettem oda, mert ugye az egész zenekar azt a ritmusképletet játssza, úgyhogy megszenvedtem vele. De vettem a fáradtságot, nekiálltam, gyakoroltam. A fiúk azt mondták, hogy nagyon jól leszedtem a nótákat. De majd a koncerten meghallgathatja mindenki. És közben vokálozok is, aminek örültek a fiúk, hiszen egy hanggal több van a csapatban.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!