Ugrás a tartalomra

Újra Miskolcra várják a dixie és jazz szerelmeseit

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 16. szombat 14:35
Ötödik akalommal rendezik meg a Dixie és Jazz Fesztivál július 22-én, pénteken Miskolcon. A programoknak a Szent István tér és a Művészetek Háza előtti tér ad majd otthont.

 

A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend. Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

Az első fesztivál a 80-as évekre, pontosan 1985-re nyúlik vissza, amit 2017-ben hívtak életre a szervezők. Az elmúlt években a Szinva terasz adott otthont a rendezvénynek, a Szent István téren a második éve léphetnek fel a művészek. Ami miatt talán még különlegesebb a mostani rendezvény, mint az eddigiek, hogy idén minden fellépő miskolci lesz a fesztiválon.

A Szent István téren a La Barriere Manouche Jazz Zenekar kezd , ők francia gypsy-jazz stílusban játszanak. Az utánuk következő Arrange Service saját szerzeményeket ad elő folk-jazz stílusban, és a sort a Miskolc Dixieland Band zárja, ahol a vendégművész Varga Andrea színművésznő lesz. Varga Andrea színész-énekesnő-több jazzformációban énekelt már, és mindkét részről régen vágytak egy fúzióra, ami idén a rendezvény napján meg is valósul majd.

A Művészetek Háza előtti tér programja is kitűnő csemegéket tartogat. Először is a GasztroPlaccon szokásosan este hattól éjfélig a tér megtelik zenével, ínycsiklandó falatokkal és minőségi borokkal. A kulináris élvezetek mellett a jó hangulat garantált, hiszen a zenei talpalávalót először a Zolio Art Project szavatolja. A duó tagjai : Dobrik Petra és Kovács Zoltán. Ők bossa novát, swinget, leginkább klasszikus jazzt játszanak. Az Episztémé Trió folytatja a sort, és késő estig gondoskodik a remek atmoszféráról. Ők azzal a céllal alakultak, hogy a térség zenei kulturális életébe kapcsolódjanak be, és felhívják a társadalom figyelmét a kulturális sokféleség elismerésére. Most a trió- amit egy csellóművész, egy zongoraművész és egy operaénekes alkot - az estéhez illő komolyzenéket, filmzenéket és természetesen könnyűzenét ad majd elő.

A rendezvény Miskolc Megyei Jogú Város támogatásával valósul meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!