Ugrás a tartalomra

Ukrajnában több mint 15 ezer új beteget regisztráltak

MTI
Utoljára módosítva
2020. december 04. péntek 12:47
Tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, péntekre megint több mint 15 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, a járvány kezdete óta elhunytak száma pedig mostanra meghaladta a 13 ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 15 131 esettel 787 891-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 235 áldozattal 13 195-re. Eddig 397 809-an gyógyultak meg, közülük szerdán több mint 13 ezren, viszont az aktív betegek száma most több mint másfél ezerrel 376 887-re emelkedett.

A megelőző két napban az aktív betegek száma még csökkent. A legtöbb új beteget, 1374-et ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel előző nap, velük az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben 76 750-re, az elhunytaké pedig 26-tal 1395-re nőtt.
Az elmúlt napon 1776 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte: tárcája azt fogja javasolni, hogy január elejétől vezessen be a kormányzat a jelenleginél szigorúbb korlátozásokat három hétre az országban.

Denisz Smihal miniszterelnök a parlament pénteki ülésén felszólalva kijelentette, hogy a kormány nem tervezi a szigorúbb korlátozások bevezetése mellett a közösségi közlekedés semmilyen formájának korlátozását, beleértve a légi, a vasúti, a települési és a helyközi járatokat.
"Minden tudományos tanulmány azt mutatja, hogy a közösségi közlekedés nem a fő forrása a járvány aktív terjedésének" - indokolta a kormányfő.

Közben pénteken ismét vállalkozók vonultak ki tüntetni a parlament elé, annak ellenére, hogy a törvényhozás a héten kompromisszumként elfogadta azt a törvényjavaslatot, amellyel 2022-ig halasztást kaptak a pénztárgépek kötelező használatára. A demonstrálók viszont ennek a kötelezettségnek a teljes eltörlését követelik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!