Ugrás a tartalomra

Ukránoknak gyűjtenek a PONTközPONTban

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. március 08. szerda 17:13
Az ukrán háborús övezetben élőknek gyűjtenek a miskolci PONTközPONTban. Magyar és ukrán fiatalok csütörtök délután három és hat óra között a Weidlich-udvarba várják a bébiételeket, pelenkákat, kötszereket és sebfertőtlenítőket. 
Fotók: Mocsári László

– Pár napunk van csupán, hogy összegyűjtsük az adományokat, amiket szét tudnak majd osztani – jegyezte meg ott jártunkkor Jernei Péter. A Háromkő Egyesület elnökét néhány napja ismerőse hívta fel, hogy egy segélyszervezet munkatársai Miskolcra érkeznek.

– Sebkötözésre és a gyerekek ellátására gyűjtünk. Sebfertőtlenítő és kötszereket, gumikesztyűket, bébiételt és pelenkát juttatunk így el célirányosan – számolt be érdeklődésünkre.

Mint megtudtuk, az összegyűjtött csomagokat március 10-én, pénteken egy ukrán család szállítja majd el Cserkasziba, hogy az ottani segélyszervezet munkatársai szétosszák a háborús övezetben élő rászorulóknak. 

Kedd délután egy kerekesszéknyi adomány mindenestre már megérkezett a PONTközPONTba. A fent említett eszközökből ajánlott fel Nagy Bendegúz is.

– Nagyon fontos, hogy segítsünk másokon. Ha megtehetném, az emberek fejéből gyökerestől szedném ki az erőszakos, a háborús és a hasonló gondolatokat is. Akkor nem lenne háború, nem lenne szükség hasonló akciókra – fogalmazott a Miskolc Televíziónak az építész, aki egy sportbaleset miatt maga is kerekesszékessé vált.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!