Ugrás a tartalomra

Újabb orvosi műszerrel gyarapodott a GYEK eszközparkja

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 25. kedd 14:28
A vadásztársadalom összefogásának köszönhetően újabb orvosi műszerrel gyarapodott a GYEK eszközparkja. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. felajánlásának köszönhetően, augusztus 25-étől ugyanis már egy endoszkópos kamerarendszer is segíti a kis betegek gyógyulását.

Nagy Gábor orvosigazgató hangsúlyozta: a vadászok nem először támogatták a kórházat. A karácsonyi ünnepkör előtt általában anyagi felajánlás érkezik a szervezetektől, de például a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet első időszakában kétszázötven adag szarvaspörköltet kapott ajándékba az intézmény.

Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa, az Onkohaematológiai és Csontvelő Transzplantációs osztály osztályvezetője bemutatta az eszközt, mint mondta, komoly segítséget jelent a használata a betegellátásban.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a mintegy két és félmillió forint értékű műszer beszerzése egy országos akciónak köszönhető,  2019. decemberében ugyanis Magyarországon első ízben rendezték meg az országos jótékonysági vadászatot, amely az ország összes megyéjében, azaz 19 megyei helyszínen zajlott. A jótékonysági vadászat célja az volt, hogy a magyar vadásztársadalom önzetlen összefogása révén hiánypótló orvosi eszközök beszerzése történjen a kijelölt kórházak gyermekosztályai részére. Ennek egyik állomása Miskolc és a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központja. A szakszemélyzet választotta ki a szükséges eszközt, ennek az egyeztetésnek köszönhető a mai átadási ünnepség.

A rendezvényen részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vadászok is, így Godzsák Tibor, a Bodrogközi Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza és Puskás Gábor, a Fony és Környéke Földtulajdonosok Vadászati Egyesületének elnöke.

Az egészségügyi intézmény menedzsmentje az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft-t mint felajánlót üdvözölte a Támogatók Társaságának közösségében is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!