Ugrás a tartalomra

Van már hol futkároznia a Testvérvárosok kutyáinak

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. július 20. szerda 18:18
Átadtak ugyanis egy kutyafuttatót az Avas lábánál. Építtetői szerint a környéken ez az első ilyen jellegű beruházás, kialakításának költsége megközelítette a 2,5 millió forintot. További fejlesztések várhatók a választókerületben.
Fotók: Mocsári László

Az új kutyafuttatót már birtokba is vehették a környék kis kedvencei, akiknek több mint 320 négyzetméter áll a rendelkezésükre, hogy futkározzanak egy jót a gazdival. A zárt területen egy kutyaürülék-tároló edényt is kihelyeztek, így a tisztaság garantálható. A helyiek részéről már korábban felmerült az igény egy ilyen "játszótérre".

- Még az elmúlt télen tartottunk egy utcafórumot, ott jelezték nekem a kérést - mondta el a helyszínen a választókerület korábbi önkormányzati képviselője, májustól országgyűlési képviselője. Hegedüs Andrea hozzátette, a beruházás összértéke megközelíti a 2,5 millió forintot.

Ezzel azonban nem zárult le a környék rendbetétele - ezt már Sebe-Gazdig Judit (Velünk a Város) önkormányzati képviselőjelölt mondta.

- Vannak még tervek az évre, szeretnénk például fákat ültetni ide, hogy az árnyékuk alatt még kellemesebb legyen az időtöltés a kis kedvencekkel. És újabb szeméttárolót, valamint ülőpadokat is fogunk kihelyezni a futtató környezetébe - árulta el.

Hozzátette, már eddig is nagyon sok emberrel beszélt a 3-as választókerületben, de folyamatosan járja az érintett utcákat, hogy a készülő problématérképet bővíteni tudja. Ilyen beszélgetések során hívták fel a figyelmét arra például, hogy a Középszeren található óvoda melletti lépcsősor balesetveszélyessé vált.

- Ezt is szeretnénk minél hamarabb felújítani, ahogy további járdaszakaszok rendbetételét is tervezzük. Közösségi tereket tervezünk még, ebben az első lépéseket már idén szeretnénk megtenni. És új játszóterek is épülhetnek a választókerületben - mondta.

A Martinkertvárosban például - vette át a szót Hegedüs Andrea - folyamatban van egy közösségi tér kialakítása, a Soltész-Nagy Kálmán utcában több járdaszakasz is felújításra szorul, illetve újakra is szükség lenne. A Petneházy bérházak lakói régóta kérik, hogy bővítsék végre a parkolóhelyek számát - ez a tervek szerint még idén megtörténik. Az Avason tavaly már kialakítottak tíz parkolóhelyet, és megépült egy bazaltköves buszöböl is.

- A munkát folytatjuk, figyelve a miskolciak kéréseire, igényeire - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!