Ugrás a tartalomra

Vannak sikertörténetek – ezekért érdemes

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 10. kedd 14:23
Mindig is segíteni szeretett volna embereken, így a szociális munkát választotta hivatásának Tóthné Sáfrány Bernadett, aki a pszichiátriai betegek közösségi és nappali ellátásával foglalkozik a MESZEGYI-ben.
Fotó: Juhász Ákos

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményben 2008-tól dolgozik Tóthné Sáfrány Bernadett, aki korábban egy alapítványnál tevékenykedett. Szociálpedagógusként és mentálhigiénikus szakemberként végzett, de munkaköréhez kapcsolódva még számos bizonyítvánnyal rendelkezik. Ma már az „Esély” Pszichiátriai Betegek Nappali Intézmény és Közösségi Gondozószolgálat vezetője, de mivel ezen az ellátási területen kevesen, mindösszesen hatan dolgoznak, ő maga is ápol kapcsolatot az ellátottakkal. – 2012-től nyújtunk segítséget szakorvosi kezelésre járó miskolci felnőtteknek. Szolgáltatásunkat önkéntesen veszi igénybe évente hatvanöt beteg, ennyire van engedélyünk. Ők skizofréniában, depresszióban, bipoláris és szorongásos zavarban szenvednek.

Mindennapi feladataim közé tartozik, hogy telefonon és személyesen adok tanácsot, információt, mentális gondozásban életviteli, önellátási problémákat elemzek és oldok meg a betegekkel, gondozóként kimegyek a lakásukra, valamint koordinálom a különféle programokat: kreatív foglalkozások, beszélgető és drámacsoportok.

Mindig közel állt hozzám, hogy segítsek másokon, főleg a pszichiátriai betegeken, mert őket megbélyegzi, kirekeszti a társadalom. Nehéz munka, de szeretem, hogy a bizalmukba fogadnak, és így támaszuk lehetek mindenben, szépen haladunk előre, és vannak közös sikerélményeink.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!